Forum Gry > World of Tanks
World of tanks
Gizmo79:
--- Cytat: Hellbright w Październik 27, 2010, 17:19:50 ---Bez arty to HT będą niezabijalne.
--- Koniec cytatu ---
Kto ci to powiedział? Co za brednie. Nigdy nie grałeś bitwy bez artylerii? Jakoś nie kończą się one remisem bo przecież bez artylerii HT są niezabijalne. Heavy można kontrować na wiele sposobów, a takie podejście skutkuje tym, że medy czy niższe tiery po prostu składają się od jednego strzału choćby jechały, manewrowały i wznosiły modły jednocześnie, a jak stoją to nawet nie trzeba nikogo żeby je podświetlił, widok z kosmosu pokaże z którego krzaczka padł strzał.
Artyleria nie musi mieć wielu "final blow'ów" żeby zarabiać chore ilości kasy, a nawet nie trafiając bezpośrednio zadaje dmg. W obecnym stanie jest niszczycielem gry a nie czołgów.
JimmyBrownie:
Wystarczy pograć arty żeby wiedzieć jak się przed nimi bronić. Jak ktoś jedzie przez pole prosto przed siebie lub nie daj boże staje bez osłony, żeby oddać strzał na więcej niz 3 sekundy, albo wychyla się za zza winkla i mierzy do celu pół godziny - wiadomo że dostanie na ryj od dobrej artki :-] Dla mnie arty dodaje smaczku bo trzeba myśleć gdzie i jak się ustawić a nie napierdalać na pałe ;D Heavy są miękki, trzeba tylko wiedzieć gdzie strzelać. No, może poza mausem i is'em 7, bo w te z perspektywy t44 to wchodzi tylko w tracki z boku, i to tylko po pare %
Hellbright:
Inaczej - HT będą zabijalne tylko dla innych HT. Reszta będzie robić za tło i fragi. W arty denerwuje tylko jej celność w pojazdy jadące z jakąś prędkością. HT za to są lepsze od wszystkich innych typów pojazdów - mają zwrotność, prędkość, walnięcie i HPeki.
Oczywiście 2,3 medy spokojnie składają 1 HT. Tylko bitwy są 15vs15, a nie 3 vs 1.
Kara Mon:
To teraz kilka faktow czlowieka ktory jezdzi wszystkim od light po heavy razem z artkami pomijajac TD (fakt kupilem hetzera ale na razie wyfarmienie panthera wazniejsze :P ).
1. Jak zabic heavy? bierzesz 2 dobre med tanki, czytaj cos wzglednei szybkiego i nie tracacego predkosci na "orbicie" , pzIv moze niezle grzmotnac ale sie do tego nie nadajae, ale juz vk3002 pomnozone przez 2 albo t-43 i taki moga spokojnie zagryzc dowolnego heavy jesli ten nie dostanie jakiegokolwiek wsparcia.
2. Dobra armata i nawet gownianym medem (czytaj pzIV) i mozesz walic do mausow tak ze kierowca moze juz nie czuc sie tak pewnie widzac takie marne gowno , jestem fanboiem 10.5 cm "krotkich" haubic z high explosive ammo ::) , fakt ze sa bardzo niecelne ale jak juz trafisz to taki maly pryszcz juz niejednego mausa zatrzymal w jego bohaterskim marszu zniszczenia.
3. artyleria bardzo celna ? gram tydzien hummelem dla kasiory i expa ktory tranferuje w kierunku galezi panthera. czuje sie jak krol "that was close" , imo genialna celnosc artyleria wymaga dlugich godizn praktyki, to nie jest tak ze wsiadasz w artke i juz jestes krolem pola bitwy. faktem jednak jest ze nawet jak odpale bitke i sobie pojde to naprawa hummela kosztuje z 2000 a za bitwe w ktorej nci nie zrobilem na premium dostaje blisko 6k kasy czyli co by nie zrobic i tak jest sie na plus.
4. Pograjcie troche artyleria, zobaczycie jak wiele jest miejsc gdzie mozna sie schowac przed jej ostrzalem i ktora sterta kamieni utrudnia jej zycie, oczywiscie wylaczajac malinovke gdzie arktka gdziekolwiek by nie stala ma pod ostrzalem 95% mapy. Im dluzej gram hummelem tym pewniej jezdzi mi sie w KT, ostatnio to chocby i bylo na mapie 4 artki u wroga to smigam jakby ich nie bylo, po prostu wiem gdzie 95% ludzi tymi artkami sie ustawia i gdzie sa w stanie strzelic a gdzie nie, wyjatkiem sa te myslace 5% ktore chocby podazaja za "blobem" albo ustawiaja sie tam gdzie nie osmielil sie pojechac zaden inny artylerzysta.
Gizmo79:
Często trafiam manewrujące T-44 w pełnym biegu, a heavy to żaden problem, są za wolne żeby nie zarobić kulki. Do tego nie muszę trafić bezpośrednio bo pole rażenia ma parę metrów wokół miejsca uderzenia pocisku, a jak już trafię bezpośrednio to nie ma co zbierać. A mam tylko 100 bitew. Gadanie, że zawsze można się schować można wsadzić sobie w kieszeń. Kiedyś się pokażesz, to ja ci zdejmę gąsiennice (trafiając parę metrów obok) a 2 następnych zrobi z dupy jesień średniowiecza i nawet nie będziesz wiedział skąd nadleciały pociski nie mówiąc o jakimkolwiek przeciwdziałaniu.
W sumie to jak ktoś uważa, że artyleria jest ok po tylu argumentach które przewijają się na oficjalnym forum i każdym innym, to nie da się przekonać, może się ogarnie jak dojdą artylerie tier 8 i wtedy już nawet IS-7 nie da się pokazać na mapie, a jakimkolwiek medzie nie wspominając.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej