Eve Online > Dyskusje ogólne

ile prawdziwej kasy/czasu kosztuje strata statku :)

<< < (7/10) > >>

sneer:
jest trochę software na rynku które choć użyteczne a nawet free ma coś co mnie odrzuca a mianowicie zapisy w eula które mi podnosza cisnienie ...
nie mam nie korzystam - nie ma problemu ....
wszystko jest dobrowolne  :) :)

NeX:
  EVE jest grą ekonomiczno - wojenną i ISK jest w niej elementem balansu. Kontrola nad nim jest więc ścisła i nie wynika tylko z faktu maksymalizowania zysku dla CCP. W EVE istnieje możliwość wpompowania gotówki do gry, ale nie wolno jej już wyprowadzać. W zamian za to pozyskiwanie wirtualnego ISK jest stosunkowo łatwe i pozwala szybko rekompensować straty, które są w EVE spore. Istnieją gry gdzie jest obrót dwustronny i walutę wirtualną da się wymienić na realną, ale tam zarabianie jest o wiele wolniejsze przynajmniej jeśli chodzi o pospolity gameplay, bo biznes wewnętrzny, to inna bajka. Zauważ jednak, że w takim przypadku właściciel gry jest także właścicielem waluty, banku i kart. On gwarantuje odpowiednimi umowami za wymienialność w ramach funkcjonowania gry i tylko do tego czasu jak gra istnieje na rynku. Byłoby sytuacją absolutnie nienormalną gdyby CCP dopuściło do robienia z ich ISKami co się komu, rzewnie podoba. Stracili by wtedy kontrolę nad swoją walutą.

F-YU:
co to za kit do okien...
najsprytniejsi i w polsce zarabiali na tej grze zajebiście - po 4k lekko licząc pln miesięcznie przed długie lata.
a skąd się wywodzili ci najlepsi co?... z sojuszy 0.0 - to ci co najlepiej mydlą innym oczy i namawiają do "wojenki".
no teraz to się troche zmienia... znerfili moony, po latach, załatali bugi... po latach.
te wszystkie wojny, sojusze na 0 to jeden wielki UBER przekręt bo tej gry nie kontrolują gracze tylko pazerne dziady
które mają w tym swój ogromny interes.
ccp teraz wzięło to nareszcie za mordę, ale to dopiero teraz - uzdrawianie tej gry zajmie bardzo długo.
Może dopiero wtedy Hammer, odzyskasz swoją wolność.

Rabbitofdoom:

--- Cytat: LosBekoczoS w Luty 10, 2010, 12:47:09 ---Ceny isk/h sa calkowicie nieaktualne od wprowadzenia dominion. Zupgradowany sys z 5/5 w anomaliach/plexach daje zarobek +- 70-100mln/h :)

--- Koniec cytatu ---

Chyba jak racisz carrierem albo matka. BSem na nie dsowym ficie wyciagniesz nie wiecej niz 50 chyba ze faction sie trafi z dobrym dropem co z tego co widze dosc skutecznie ccp trafilo nerf batem. Zreszta nie kazde sanctumy da sie robic bez problemowo bsem i nie wszedzie mozna w miare bezstresowo robic carrierem. Nie kazdy mieszka na zapupiu gdzie intel mrugnie raz na pol dnia.

Templar Brave:

--- Cytat: NeX w Luty 10, 2010, 14:29:55 ---...Stracili by wtedy kontrolę nad swoją walutą.

--- Koniec cytatu ---
Oczywiście. Jeśli ludzie zaczęliby masowo wyprzedawać ISKi, a tak by się stało, gdyby był wprowadzony obustronny obrót walutowy, to spadłaby wartość ISKa (spadek popytu na ISK => deprecjacja ISK), w związku z tym, że bardziej by się opłacało zamienić ISKi na realną walutę (EUR, USD, PLN? :D) niż trzymać ogromne ilości w ISKach w grze. Bardziej atrakcyjna jest przecież kasa w realu  :D Rozważając dalej, deprecjacja ISK spowodowałaby kolejne implikacje: spadek popytu na ISK => spadek siły nabywczej ISKa => wzrost cen wszystkich artykułów dostępnych na rynku, cen ingame PLEX i GTC. Gracze utrzymywaliby tylko niezbędne ilości gotówki w ISKach, resztę wymienialiby na real money. Wtedy CCP starałoby się znacznie utrudnić możliwości zarabiania w ISK (jak miało to miejsce w innych grach, o czym mówił NeX), pozostając jednocześnie z dużą ilością ISKów bez pokrycia, no i mamy hiperinflację i argentyński kryzys murowany. Dlatego sądzę, że CCP raczej nie pójdzie tą drogą, ponieważ straciliby krocie  ;)

P.S.: Mam nadzieję, że niczego nie pokręciłem, a jeśli tak to darujcie, bo już prawie 4 nad ranem  :uglystupid2:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej