Eve Online > Dyskusje ogólne

ile prawdziwej kasy/czasu kosztuje strata statku :)

<< < (8/10) > >>

Rabbitofdoom:
Mniej wiecej z tego co wiem to w jedynej grze ktora funkcjonowala w miare na takim systemie bylo bardzo ciezko o gotowke i dosc czesty byl handel wymienny.

Sammani:
W jakiej grze legalnie da sie zamieniac waluta witrualna na realne dolce?

--- Cytat: solo w Luty 13, 2010, 01:13:43 ---co to za kit do okien...
najsprytniejsi i w polsce zarabiali na tej grze zajebiście - po 4k lekko licząc pln miesięcznie przed długie lata.
a skąd się wywodzili ci najlepsi co?... z sojuszy 0.0 - to ci co najlepiej mydlą innym oczy i namawiają do "wojenki".
no teraz to się troche zmienia... znerfili moony, po latach, załatali bugi... po latach.
te wszystkie wojny, sojusze na 0 to jeden wielki UBER przekręt bo tej gry nie kontrolują gracze tylko pazerne dziady
które mają w tym swój ogromny interes.
ccp teraz wzięło to nareszcie za mordę, ale to dopiero teraz - uzdrawianie tej gry zajmie bardzo długo.
Może dopiero wtedy Hammer, odzyskasz swoją wolność.

--- Koniec cytatu ---

u mad?

Ptysiu:
Jak ja kocham te teorie spiskowe... Jak mawiają starożytni Amerykanie: "Proof or STFU" :buck2:

NeX:

--- Cytat: Sammani w Luty 13, 2010, 12:17:42 ---W jakiej grze legalnie da sie zamieniac waluta witrualna na realne dolce?

--- Koniec cytatu ---

Ja grałemw "Entropia Universe", lub po amerykańsku "Planet Calypso" (dostałem parę dni temu ponaglenie, że jak nie zagram przez następnych 400 dni, to mi konto skasują :P ). Gra w idei podobna do "Anarchy Online" w klimacie SF. Nie ma abonamentu. Wchodziśz i sobie grasz. Możliwości zarobkowania są, ale dla n00ba niewspółmiernie małe do kosztów zakupu uzbrojenia, amunicji i remontów, bo wszystko się zużywa i psuje jak obrywasz. Normalny gracz kupuje zatem wirtualne dolary w przeliczniku 1 USD za 10 Entropia. Gracze jednak grupują się w organizacje handlowe, górnicze, wojskowe etc i spokojnie potrafią zarobić na swoje utrzymanie in game. Wielki biznes też istnieje np transakcje za 100,000 USD gdy gracze kupują księżyce, którymi potem zarządzają i zarabiają na innych graczach. Szwedzki MindArk jako wydawca gry udzielił licencji na działalność prawdziwych banków wewnątrz gry, są karty kredytowe, gwarancje finansowe etc.

Praktycznie gra niczym się nie różni finansowo od EVE. Za około 50 zł miesięcznie zwykły gracz świetnie się będzie bawił. Ot dobrowolny koszt opłat w grze zamiast abonamentu. Maniakalni farmerzy zarobią swoje dolce nawet na n00b kontach i też dadzą radę podobnie jak w EVE z PLEXem na trialu. Zaawansowani gracze nie płacą tylko zarabiają i inwestują w zabawę; tak jak w EVE i są atrakcją gry napędzającą sojusze itp. Ci którzy chcą i potrafią inwestować zarabiają krocie i tu jest różnica od EVE, bo w Entropi można całą tą kasę zrealizować legalnie za pośrednictwem banku. Inwestujesz gotówkę w grę, zarabiasz gotówkę w grze i możesz ją wypłacać.

Jedyna konkurencja o podobnym systemie finansowym, to chyba na dzień dzisiejszy "Second  LIfe", ale to poza klimatami SF. Nigdy nie założyłem nawet konta.

PS Rekord stycznia - stacja opchnięta za 330 tysięcy USD, a my tu PLEXami się przejmujemy :)

silvia:
"Plix plox 1000 entropia 4 noob" - zgadlem? :)

@entropia universe - to naprawde ma cry engine 2?!
fajne sie w to gra? da sie grac bez placenia? (mam juz eve i jeszcze aion dojdzie... :D )

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej