Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Proviblock kontra AAA — ciąg dalszy
Yogos:
Partyzantów tak, ale nie dla siły która potrzebuje regrup point do zmontowania floty.
Skończy się tak, że będziecie operować z low seca i tam będą capsy.
Waszą siłą jest ilość stacji w provi. Jeśli -A- chce was zniszczyć to obróci waszą siłę w słabość.
Odetnie wam źródła dochodu i po pewnym czasie sami zdejmiecie sov w systemach z braku funduszy.
Po akcjach -A- widać, że ktoś tam studiował Sun Tzu, który swoją drogą napisał genialne i ponad czasowe dzieło :P
MightyBaz:
--- Cytat: Yogos w Luty 04, 2010, 10:08:32 ---
Po akcjach -A- widać, że ktoś tam studiował Sun Tzu, który swoją drogą napisał genialne i ponad czasowe dzieło :P
--- Koniec cytatu ---
Yogos, wez bo strace resztki szacunku do tego co piszesz :2funny: :2funny: :2funny:
--- Cytat: Yogos w Luty 04, 2010, 10:08:32 ---Waszą siłą jest ilość stacji w provi.
--- Koniec cytatu ---
po raz n-ty powtórze, nie jestem w CVA od pewnego czasu. Moi corpowicze mnie wywalili z Zakonu. Nawet nie moge wejsc do gangu, bo nie zmienili standów [neutrale nie widza flot we fleet finder], oraz zabrali mi dostep do kanału.
Yogos:
--- Cytat: Mighty Baz w Luty 04, 2010, 10:18:51 ---Yogos, wez bo strace resztki szacunku do tego co piszesz :2funny: :2funny: :2funny:
--- Koniec cytatu ---
A to dlaczego, prześledź co oni zrobili.
Zwróć uwagę na propagande i mieszanie między poszczególnymi członkami provi blobu.
O szpiegach nie wspomnę bo to obecnie normalka.
Tak czy siak, jeśli uważasz że -A- się będzie bawić w zdobywanie każdej stacji w provi i jakąś partyzantkę to uważam, że się mylisz. Zastosują inną strategie.
Partyzancko to po rozwaleniu regrup pointów provi blok będzie mógł co najwyżej po packetach ratować.
Straszny:
Pomysł z JF-a latającymi w przerwach między kampami naprawde nietrafiony - to działa jako prowizorka logistyczna bo pamiętaj że na nie będzie polować 30 tytków AAA... pare sekund, 1 head shot i papa. Majesta i Wildly dokładnie to samo próbowały robić, Atlas rozstawił tytany polujące na capsy i nakosił ostro aż sie odechciało NC takiej "logistyki"
ilość stacji z których nie ma kasy to przekleństwo obecnego mechanizmu sov, nikt nie da rady utrzymać całego regionu z taką gigantyczną masą stacji na kredyt. AAA wystarczą dosłownie 3 kluczowe systemy, rozbity system JB, zakampienie wlotów i rozstawienie swoich tytków na polowanie na JFy i carriery + presja w skirmish fightsach po całym provi. I pare tygodni czasu.
ps
tak btw: nigdy nie lubiłem Sun Tzu, prezentuje specyficzne chińskie podejście do wojny, sporo różniące sie od filozofii prowadzenia wojny przez anglo-sasów a wcześniej rzymian/greków, zasadniczo sprowadza się do tego że chińczycy w warstwie zarówno strategiczniej jak i taktycznej zawsze przekładali quantity > quality (w olbrzymim uproszczeniu) z czego wynikały potem ich największe katastrofy militarne. :)
MightyBaz:
zieew,
coś w ogóle się dzieje jeszcze w Provi? Jakieś walki, albo co?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej