Eve Online > Dyskusje ogólne

Eve a casual gameplay

<< < (5/7) > >>

Eleeist:
Dobra. Poczytałem trochę i co nieco już rozumiem, ale dalej dręczy mnie jedno: jak "dostać się do" (odblokować...?) misje L2, L3, L4.... itp.  :D

gregor40:
Poczytaj sobie o standingach. W miare jak robisz misje rosnie Ci standing do korporacji NPC dla ktorej robisz misje. Na podstawie standingu (effective standing, czyli standing zmodyfikowany przez skille) mozna stwierdzic, jakiego Levelu agenci beda chcieli z Toba gadac.

Zwroc tez uwage ze agenci poszczegolnych Leveli maja rozne Quality. Im wyzsze quality - tym wiekszy zysk z misji. Sa stronki, ktore pozwalaja na podstawie effective standing zlokalizowac najlepszych agentow.

Ale moglem cos pokrecic, przeszlo dwa lata nie robilem misji...

Eleeist:
A pro po robienia misji i późniejszego farmingu. Warto wciągnąć w to kolegę? Czy spokojnie poradzę sobie sam na misjach?

Oczywiście, że raźniej i fajniej jest we dwóch. Chodzi więc tylko o "trudność" misji.

Xibbit:
Ja mogę przedstawić pogląd właśnie z perspektywy 2 godzin dziennie (minus awaryjne mycie, karmienie, lulanie niemowlaka).

Paradoksalnie wygodniej gram uczestnicząc w 0.0 jako członek  korporacji. Z wyjątkiem wojen, najazdów i innych takich tereny 0.0 uważam za bezpieczniejsze niż Empire i tereny 0.1-0.5. Trudniej tu o psycholi, zamiast misji są tzw raty, które mogą stanowić źródło dochodów (+ loot i salvage).
Eve nie jest grą z której czerpie się przyjemność dążąc do jej końca - takiego końca nie ma. Dobrze jest spróbować zarówno misji jak i walki w 0.0 - można potem zdziwić się do jakich dojdzie się wniosków. Moją przygodę w 0.0 zaczynałem w AF a raty biłem Hurricane, na akcje PVP zwykle wylatywałem Vigilem z Target painterami i po jakimś czasie okazało się, że misje są zwyczajnie nudne!

Ellaine:
2 godziny dziennie to nałogowe mega granie które powinno się leczyć. Casual to 4 godziny miesięcznie.
Grając casualowo większość czasu gry w Eve zużywa się na narzekanie na kanale korporacyjnym że nie ma się czasu i czytanie maili. Czasem trzeba poświęcić kilka tygodni na przelecenie w inne miejsce. Ale ogólnie Eve idealnie nadaje się do takiego stylu gry, bo skille same lecą.
e: najlepszym sposobem zarabiania jest handel w miejscach gdzie jest mała konkurencja. Pół roku wcześniej czy pół roku później rzeczy się sprzedają i mamy jakiś dochód.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej