Eve Online > Dyskusje ogólne
Eve a casual gameplay
Eleeist:
Jak to jest - da radę grać w Eve po powiedzmy 2 godzinki dziennie rozwijając w miarę sensownie postać? A co, jeżeli chodzi o PvP?
Generalnie chodzi mi o "czasochłonność" tych rzeczy. Może po prostu trzeb pograć te dobrych kilka godzin aby coś osiągnąć...
Trefnis:
jesli mam byc szczery nie wiem jak to jest zaczynajac
ale jest to zdecydowanie mozliwe z rozwinieta postacia (nie konieczne)
i ze znajomoscia swiata eve (raczej konieczne).
wystarczy znalesc sposob do afk zarabiania i tyle
wtedy z 2h poswiecasz 20min na iskowanie reszte na pvp
Ian666:
2h dziennie to wcale nie jest mało w tym czasie można zrobić sporo rzeczy, casual to gdy logujesz się raz na tydzień albo w weekendy.
NeX:
Jeśli grasz normalnie płacąc abonament, to nie ma jakichkolwiek problemów aby przyjemnie sobie grać i w miarę rozwijanych skili robić wszystko co nie jest obciążone wielogodzinnymi dyżurami. Wybór masz naprawdę szeroki wliczając w to PVP. Grindowania godzinami EXPa w EVE nie ma :)
Jesli natomiast dołączysz do tego pytania popularne "jak farmić na PLEXa aby nie płacić za abonament gotówką", to masz zazwyczaj długo, nudno przerąbane aby gdzieś tam, kiedyś tam zależnie od podejścia osiągnąć samowystarczalność postaci. Pamiętaj że taka możliwość istnieje głównie po to aby gracze mieli po kilka alternatywnych kont i aby zatrzymać ich w grze przez wiele lat nie obciążając ponad granice tolerancji portfela. Bo skądś muszą się brać ci ze skilami i praktyką, którzy prowadzą ogromne skupiska graczy w EVE i nadają im rozmach. Ludzi mających doświadczenie trzeba zatrzymać. Za ich liczne konta zapłacą dziesiątki tysięcy niecierpliwych, którzy wolą kupić GTC za gotówkę i je sprzedać pod postacią PLEXa za ISKi niż tracić czas na farmienie.
SokoleOko:
--- Cytat: Eleeist w Grudzień 14, 2009, 23:22:47 ---A co, jeżeli chodzi o PvP?
--- Koniec cytatu ---
PvP to skille i kasa. Skille możesz sobie zmieniać logując się na minutę, ale zebranie solidnego zapasu kasy - to zabiera czas. Albo inaczej - najprościej wypaść się na misjach L4, a dojście do nich zajmuje trochę czasu (skille te same co do PvP). Jak już robisz L4 na luzie, to machnięcie jednej dziennie pozwoli Ci stworzyć poduchę finansową do PvP.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej