Forum Gry > Inne gry

Perpetuum-Online

<< < (24/43) > >>

Goomich:
Ale co ma kolejka do tego? Bez kolejki też nie można było.

CMHQ_Widget:

--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 29, 2010, 14:31:46 ---To, że jakiś n00b załaduje sobie przez nieuwagę skilla za 0,5b z którego przez rok nie skorzysta? No proszę...

--- Koniec cytatu ---

Jak ktoś jest głupi to i w EVE na markecie kupi coś z czego nie skorzysta przez rok i na to samo wyjdzie ;].

Uzasadnieniem braku możliwości wsadzania skilla w głowę bez wymagań jest podejrzewam kwestia czystości programowania lub bezpieczeństwa.

A co do Perpetuum myślę, że wszystko zależy od tego jak będą podchodzić do graczy, ich pomysłów itd. Jeżeli będą robili tak jak CCP i mieli w dupie ludzi i na wszystko odpowiadali "sorry ale to Twoja wina, nie nasza, get used to it noob" to raczej nie przyciągną sporej gromadki. Ale chyba mają na tyle świadomości, że nie będą kopiować błędów CCP pod względem graczy.

Xeovar:

--- Cytat: CMHQ_Widget w Kwiecień 29, 2010, 15:41:19 ---A co do Perpetuum myślę, że wszystko zależy od tego jak będą podchodzić do graczy, ich pomysłów itd. Jeżeli będą robili tak jak CCP i mieli w dupie ludzi i na wszystko odpowiadali "sorry ale to Twoja wina, nie nasza, get used to it noob" to raczej nie przyciągną sporej gromadki. Ale chyba mają na tyle świadomości, że nie będą kopiować błędów CCP pod względem graczy.

--- Koniec cytatu ---

Jakbym za każdym razem gdy widzę ten tekst dostawał 1 zł, to byłbym miliarterem....

To chyba clue relacji developer-gracze - zawsze na poczatku devowie sa cool a potem stara sie coaraz bardziej "aroganccy"... tylko do tych krzyczących o nie dociera ze firma rosnie, a co za tym idzie oryginalni devowie staja sie menedzerami, albo głownymi architektami/koderami i nie maja czasu na pogadanki na forum... oraz ze za tym idzie fakt powstania helpdesku/GMów/customer supportu gdzie zatrudnia sie woluntariuszy lub nisko oplacanych pracowników dla ktorych to czesto pierwsza praca, w firmie o ktorej nie maja pojecia, ktorzy sa rozliczani z ilosci zamknietych casow a ich wiedza o grze jest znikoma w porownaniu z devami ... oraz to ze ze zwiekszajaca iloscia ludzi rosnie roznorodnosc wymagan i zawsze znajdzie sie ktos ktoremu sie nie podoba kierunek przyjety przez devow...jak takze to ze firma developerska tez ma swoje cele, aktualizuje profil swojego docelowego klienta i stara sie patrzyc na szersza perspektywe nie mowiac o tym ze przy zatrudnianiu nowych ludzi (co idzie z rozwojem) czesto nie tylko na nizsze stanowiska ale takze middle/senior management pojawiaja sie nowe pomysly, wizje a co za tym idzie sama organizacja devow sie zmienia i ewoluuje....

Z mojego doswiadczenia (moze nie najwiekszego na rynku, bo raczej gram dluzej w gry niz w wiele krotko) to CCP akurat ma bardzo zdrowe stosunki z graczami i robia co moga w usystematyzowany sposob zeby nie stracic z nimi kontaktu.

Jak ktoś nie wierzy proponuje porozmawiać np. o SOE :)

sneer:
no na poczatku kiedy jestes jednym z 50 zalogowanych to rozmawiasz z devem jak człowiek :)
pytanie czy tak miało być 
zdziwienie po drugiej stronie i zaraz .... wrzucamy na liste i natychmiast poprawiamy :)
fajna sprawa ...
potem oczywiscie tak byc nie musi ...ale to zawsze miłe

CMHQ_Widget:

--- Cytat: Xeovar w Kwiecień 29, 2010, 15:50:50 ---Jakbym za każdym razem gdy widzę ten tekst dostawał 1 zł, to byłbym miliarterem....

--- Koniec cytatu ---

Ja rozumiem to wszystko Xeo, tylko sęk w tym, że CCP jest chyba bardziej pro high sec, bo tam siedzi większa kasa niż ja szaraczek z 0.0 z primary w PVP. W takim razie EVE też nie jest moim primary, bo developer nie dba o mnie i widzę to jako pogoń za kasą a nie graczem. Nie wiem czy to zamierzone czy przypadek, ale czy CCP nie chce się pozbyć ludzi grających za PLEXy ?

Tak czy inaczej wolę pograć w Perpetuum bo mam wrażenie, że da się coś zrobić, naprawić. DEVsi słuchają póki co pomysłów i zaleceń. Ale co najważniejsze jest spory potencjał do rozwoju, bo nawet jeżeli pozamykają wszystkie tematy, to mają jeszcze otwartą drogę-woda i powietrze, gdzie można coś od nowa wymyślić i rozwinąć.

Dobra, nie rozwijam tego wątku, to nie temat o CCP tylko o Perpetuum ;].

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej