Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

<CVA> zrobione w BoB'a?

<< < (11/13) > >>

SokoleOko:
Szczerze współczuję, Xavras, mam nadzieję, że straty będą minimalne  O0

Gregorius:
A mnie się szalenie podobają słowa wsparcia z Ushra'K'han na CAOD :))
Ciężko mi to określić, ale właśnie takie EvE lubię ;]

NurAbSal:
Muszę przyznać, że wsparcie UK i AAA było bardzo miłym akcentem... :D

A co do szybkiego przywrócenia CVA do życia przez CCP:

1) Jak już wspomniano, hacker to nie to samo co "kret", kret jest ciągle ingame (chociaż według mojej skromnej opinii takie techniki powinny być zakazane i karane przez ccp), hacker to już działanie czysto out of game i w dodatku karalne...

2) Sytuacja była znacznie klarowniejsza niż w przypadku BOBa - zupełnie inny IP użyty do hacka niż IP właściciela konta (właściciel jest US time zone, hacka zrobiono z Europy), działania hackera po włamaniu przekonały CCP, że był to istotnie isk seller a nie wkurzony dyrektor, który postanowił zrobić sojuszowi "na złość"...

Rabbitofdoom:
Czy to byl ISK seller to diabli wiedza. CCP odmawia podania ip z ktorego poszedl atak wiec nie wiadomo kto to byl. Nie zdziwil bym sie gdyby to byl gracz ktoregos z wiekszych ally. Tereny CVA sa najlepiej ufortyfikowanym rejonem w grze pod wzgledem zmian jakie maja wejsc w dominion z sovem.

Hieronim:
Bardzo miło mi się czytało wszystkie wyrazy współczucia i życzenia powodzenia. Szczególnie od naszych odwiecznych wrogów czy naszych "najlepszych" sąsiadów ;) To co się działo w kilka godzin po całym incydencie było naprawdę niesamowite, bo nie tylko słowa wsparcia do nas szły, ale wiemy np. też o _kilkuset_ osobowej flocie pewnego aliansu (nie wiem czy mogę powiedzieć więc nie powiem, ale są dla nas red), czy o zapewnieniu o wstrzymaniu wszelkich działań przeciwko nam (U'K) na czas poukładania całego bałaganu. Cieszę się, że nie było rollbacku, bo w Provi było kilka walk, które zostaną zapamiętane przez najeżdżających (z pamięci:
red scout> FCON on gate
red FC> how many and what ships?
red scout> all of them!)
chociaż mamy teraz wpisane, że jesteśmy w CVA jeden dzień. No cóż nie można mieć wszystkiego;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej