Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

<CVA> zrobione w BoB'a?

<< < (9/13) > >>

Xarthias:
Ja tam nie oceniam, podaję tylko sposób, że to możliwe. Dla mnie i rozwiązanie BoBa i CVA to zagranie poniżej pasa. A że nadal może to zrobić jedna (zdeterminowana) osoba... Cóż shame on CCP.
Co do shackowania konta, to się nie znam, może ccp ma jakieś magiczne sposoby... Może ip było z drugiego końca świata, albo nagle połączenie przez proxa, albo... Może było zmienione hasło, bo ktoś się temu kolesiowi na maila włamał. Cholera wie, co oni tam jeszcze zapisują w logach, więc imo taka dyskusja odrobinę jałowa jest :)

A w sumie, to nawet nie musiał być CEO tego korpa. Wystarczył dyrektor z sharesami. I wiedza, kiedy pozostałych shareholdersów nie będzie przez 24h w grze, żeby nie zobaczyli maila z informacją o głosowaniu.

silvia:
Mamy kilku husarow na forum. Niedawno postawili outpost, wiec watpie, by sie "wycofali".

Moze oni by uchylili rabka tajemnicy?

Doom:

--- Cytat: SokoleOko w Październik 29, 2009, 13:00:03 ---CVA wróciło, ale tylko częściowo - patrz sceenshot.

Korporacje są z powrotem w sojuszu, ale sam sojusz wygląda jak po rozwiązaniu.

--- Koniec cytatu ---
Pewnie po dt sie wyrówna

--- Cytat: VonBeerpuszken w Październik 29, 2009, 13:04:49 ---Nawet jeśli jednak może to zrobic jedna osoba w osobie CEO, włam MUSI ZOSTAC UDOWODNIONY, bo kto mi udowodni że CEO się nie narąbał na swoich urodzinach i po pijaku tego nie zrobił?
Może dojść do niebezpiecznego precedensu jeśłi CVA zostanie przwrócone na podstawie słów jednego człowieka, bo jaki będzie potem problem wtopic przez głupotę tytana i nasmarować petycje że "konto zostało zhackowane"? IP? Żaden dowód, restartuję router i mam inne IP.
CCP nie powinno reaktywować CVA, przynajmniej nie tak szybko jak ktoś wcześniej napisał, że po DT....

--- Koniec cytatu ---
Albo reagują natychmiast i cofają zmianę albo nie reagują wcale, to jest najrozsądniejsze.
Jeśli by zaczeli badać sprawę i po miechu uznali że jednak hack to by mieli mega zagwozdkę bo przez ten miech połowę provi bloba by mógł trafić szlag, nowi włodarze zaczęliby się okopywać, do tego łupy błby częściowo spylone...
Wiesz co by się wtedy stało? tym bardziej że nawet nie mam pojęcia czy byliby w stanie wszystko odtworzyć

SokoleOko:

--- Cytat: Doom w Październik 29, 2009, 13:21:48 --- Pewnie po dt sie wyrówna

--- Koniec cytatu ---

Screen zrobiony zaraz po DT

silvia:
Czy jest to tak jak z BOBem, iz CVA musialo dokonac reformacji pod nowa nazwa?

chcialbym zobaczyc jak oni teraz niszcza te wszystkie posy :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej