Eve Online > Dyskusje ogólne
Stare, dobre czasy?
Gregorius:
Dokładnie tak, jak piszą przedmówcy.
Kiedyś szło nawet przetrwać z bycia haulerem w 0.0. Jak dobrze się zgrało ekipę, zaplanowało trasę i zaufało scoutom, można było w taką oazę wpakować wartościowy sprzęt, który "ożywiał" na chwilę daną stację.
Przelot był wtedy pełen wrażeń - owszem, trochę trwał, bo najpierw trzeba było zrobić bookmarki na 0km na gate, potem znów lecieć stadem indyków. Podczas ostrzału, jeden zbierał cięgi, reszta uciekała i starała się kontynuować przelot.
Pełna logistyka z planowaniem.
Teraz to wygląda tak : loguje się taki pilot X na alta, gdzie już czeka JF/Carrier, loguje 2 pozostałe alty, na których ma cyno. Montuje sobie trasę, skacze po cyno i jedyne niebezpieczeństwo, jakie może być, to źle postawione cyno albo kampa na wlocie do empire. I tyle. Praktycznie taki transpo robi 1-3 osoby.
Nikt nie powie osobom, takim jak ja, które kiedyś zarabiały na haulerce, że capsy były wtedy super. Po prostu odebrały nam kasę, bo można było coś przewieźć szybciej, pewniej i taniej.
Ot co.
--- Cytat: Morbius w Październik 19, 2009, 14:22:02 ---przypomniało mi sie jak frachta z omist wieźliśmy do konora :) 40 j a gdzieniegdzie brak było BM na 0km
chyba ze 3 dni to trwało :coolsmiley:
--- Koniec cytatu ---
Whoaaa to była miazga ;) Jednego dnia ja, drugiego Raan (czy jakoś tak :D).. I ofc. uber-kampa, jak na tamte czasy ^_^.
Edit: i przestańcie pieprzyć o "polskiej mentalności" bo takie gadanie to cholerna generalizacja. (jakiś kompleks macie, czy jak ?)
VonBeerpuszken:
Ciekawi mnie jedno, dziś też tak latacie jak za starych dobrych czasów, czy może korzystacie z tych przeklętych i wstrętnych nowinek typu JF?
Edit: żadna generalizacja, fakt stwierdzony już dawno i nie tylko przeze mnie.
Gregorius:
czy ty umiesz wyciągać wnioski ? :>
Przecież piszę, że masowce w postaci JF i Carrierów wyparły indyki z udziałów w transporcie w 0.0. Nie da się już tym zarobić. Po prostu się nie da. Więc się przekwalifikowałem, bo carriera robić sobie nie będę, ot co!
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Gregorius w Październik 19, 2009, 15:24:07 ---czy ty umiesz wyciągać wnioski ? :>
--- Koniec cytatu ---
Jak najbardziej umiem, i wniosek jest jeden - korzystam z nowinek, ale udaje "hardkora" narzekając na nie ile wlezie. A myślę że jakbyś chciał, to i w stary sposób byś zarobił kasę, nie uzywając frachta czy JF. Ale z JF łatwiej ;)
Przypominaja mi sie pewne wybory, wszelkie sondaże pokazywały wygraną PO, wygrało PiS bo ludzie sie wstydzili przyznac na kogo na prawdę będą głosować ;) Albo kolega który zgrywał metala a w szafce miał schowana dobra kolekcję disco polo ???
Kiedys było takie wszystko super hiper, a jak tylko pokaże sie coś nowego to wszyscy tłumnie sie na to rzucaja, jak daleko nie szukając statki T3... ciekawe że najwięcej nimi lata starych graczy, tych co tak wspominaja jak to było wspaniale kiedys....
Gregorius:
LoL!! Ale ty masz jednotorowe myślenie ^_^ (no offence)
Nawet jakbyś pomyślał, to sam zobaczysz, że nie mam szans zarobić starym sposobem w 0.0, bo musiałbym zbijać ceny. Znalazłem inny rynek zbytu/inną gałąź, to po co mam inwestować czas w coś, co nie przyniesie mi już takiego dochodu ? Rozumiesz takie pojęcie, jak dostosowanie się do realiów ? Capsy teraz mnie ni ziębią ni grzeją, ale jak istniałby cień szansy na powrót do starej posady, to chętnie bym to wykorzystał.
Dziwią mnie te twoje porównania... jakoś do mnie nie trafiają. Albo użyj innych argumentów ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej