Eve Online > Dyskusje ogólne
Stare, dobre czasy?
Ellaine:
--- Cytat: Doom w Październik 19, 2009, 12:54:57 ---Bo to promuje Team Play?
Czy dlatego ze są cele do wybicia? :)
--- Koniec cytatu ---
Jest to dodatkowy poziom strategii wojennej. Ludzie narzekaja na to ze wojny rozgrywaja sie w blobach capsli. Gdyby konieczne bylo latanie z paliwem do tych kapsli, do POSow itd, to wojny rozgrywalyby sie w połowie na etapie logistyki - kto kogo odetnie od zaopatrzenia, kto kogo uziemi odcinajac dostawy, kto komu zatopi dzikie miliardy we frachtach. Ludzie od lat zrzędzą że jest za dużo blobów a za mało mniejszych walk, a polowanie na konwoje to właśnie mniejsze walki. A gdyby konwoje były konieczne, te mniejsze walki byłyby kluczowe dla strategii.
Wilk:
--- Cytat: Albi w Październik 19, 2009, 13:13:00 ---Jest to dodatkowy poziom strategii wojennej. Ludzie narzekaja na to ze wojny rozgrywaja sie w blobach capsli. Gdyby konieczne bylo latanie z paliwem do tych kapsli, do POSow itd, to wojny rozgrywalyby sie w połowie na etapie logistyki - kto kogo odetnie od zaopatrzenia, kto kogo uziemi odcinajac dostawy, kto komu zatopi dzikie miliardy we frachtach. Ludzie od lat zrzędzą że jest za dużo blobów a za mało mniejszych walk, a polowanie na konwoje to właśnie mniejsze walki. A gdyby konwoje były konieczne, te mniejsze walki byłyby kluczowe dla strategii.
--- Koniec cytatu ---
Qft. Świetnie to ująłeś. Wykorzystanie sova wykorzystaniem, ale takie coś imo daje grze dużo więcej od JB.
devilsbirth:
Jeszcze cynojammery można usunąć :coolsmiley:
VonBeerpuszken:
A nie lepiej zlikwidować sova, kaitale, superkapitale, cynojammery, cynogeneratory, POSy ? Do tego jeszcze bym dorzucił okręty T2.
A wogóle to wywalic warpa, całe zło przez niego, bo walki odbywaja sie tylko przy bramach tudzież innych strukturach. No i jakimże niesamowitym zmysłem planowanie musielby sie wykazać FC czy organizatorzy zaopatrzenia... wylot po zaopatrzenie trwałby np. miesiąc... i realizm wiekszy, i bardziej w przyszłośc trzeba by było patrzeć...
Jak was czytam to staje mi przed oczami babunia dla której "wszystko co kiedyś było lepsze" ale komórki i TV za żadne skarby nie odda.... ???
Ciekawi mnie jeszcze czy inne nacje grające w EVE wykazuja sie podobnym poziomem "wszystkiego na nie"
Świat realny idzie do przodu i świat EVE też ewouluje, wszystkie gry które stoją w miejscu znikają z rynku.
Mnie osobiście ciesza wszelkie nowości, zawsze jest coś nowego, czym moż sie zająć. No i nikt nie zmusza do korzystania z nowinek, nie podobają się kapitale? Nie skilluj, nie używaj, nie podobają sie JB? Nie korzystaj z nich. Zmusza ktoś?
Xarthias:
Jakoś słabo czytasz... Albo tendencyjnie interpretujesz :2funny:
A Albi ma sporo racji... Albi do CSM! :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej