Eve Online > Wsparcie techniczne
Myszka
Frugos:
Mam G9 jakieś półtora roku, korzystam intensywnie i nie mam żadnych zastrzeżeń.
Wygodna, można dopasować wagę, dwa przyciski pod kciukiem, zmiana czułości klawiszami na myszy, rolka działająca w dwóch trybach - płynnym i skokowym, wychylana na boki, możliwość oprogramowania przycisków... Nie wiem czego jeszcze chcieć od myszki.
Spadła z biurka też nie raz i dalej działa. Tylko kabel trochę sztywny ale można się przyzwyczaić.
silvia:
Chciec supportu dla slizgaczy.
Oryginalne starczyly mi na kilka miechow na podkladce icemat'a materialowej.
Trzeba sie liczyc z tym, iz po roku trzeba bedzie kupic nowa mysze za 300zl (to jest tez zalezne od tego ile sie uzywa kompa i jak intensywnie sie korzysta z myszki. Srednia na dzien u mnie wynosci ponad 1.7km)
Sama myszka...
Ma dwie podkladki - chropowata i gumowa. Gumowa latwo sie wyslizguje z reki (progi sa zbyt male by ja dobrze chwycic) i jest gorsza od chropowatej jesli chodzi o "pocenie" sie reki.
Kolejna rzecza jest jej profil i wymiary. Polecam udac sie do sklepu i przymierzyc przed zakupem.
Luisa:
myszka jak myszka logitech za 30zł i jest git :>
Frugos:
--- Cytat: silvia w Listopad 05, 2009, 23:53:12 ---Chciec supportu dla slizgaczy.
Oryginalne starczyly mi na kilka miechow na podkladce icemat'a materialowej.
Trzeba sie liczyc z tym, iz po roku trzeba bedzie kupic nowa mysze za 300zl (to jest tez zalezne od tego ile sie uzywa kompa i jak intensywnie sie korzysta z myszki. Srednia na dzien u mnie wynosci ponad 1.7km)
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem, może mam lekką rękę, ale u mnie ślizgacze po półtora roku używania się jeszcze dobrze trzymają ;)
--- Cytat: silvia w Listopad 05, 2009, 23:53:12 ---
Sama myszka...
Ma dwie podkladki - chropowata i gumowa. Gumowa latwo sie wyslizguje z reki (progi sa zbyt male by ja dobrze chwycic) i jest gorsza od chropowatej jesli chodzi o "pocenie" sie reki.
--- Koniec cytatu ---
To akurat kwestia indywidualna - nie moge pracować z chropowatą więcej niż 5 minut bo mam mokrą rękę, a z gumową nie ma żadnego problemu. Swoją drogą jesli dla Ciebie G9 jest za mała to musisz mieć wielką łapę ;)
--- Cytat: silvia w Listopad 05, 2009, 23:53:12 ---Kolejna rzecza jest jej profil i wymiary. Polecam udac sie do sklepu i przymierzyc przed zakupem.
--- Koniec cytatu ---
Popieram - każdą mychę i klawiaturę warto "pomacać" w sklepie przed zakupem. To że dobrze wygląda na screenach nie znaczy że będzie przyjemna w użytkowaniu.
gregor40:
Ja bardzo polecam myszki z seri revolution.
Recka:
http://www.techworks.pl/artykul,240,26,6,Wielki_test_myszy_dla_graczy.html
Obrazek:
-Dosklonale wykonanie
-Radio dziala doskonale
-Bateria trzyma miesiac przy uzywaniu 12h/dobe. Zwykly paluszek
-Lozyskowana rolka to cos, bez czego juz nie umiem pracowac. Caly gokument czy strone przewijam jednym ruchem palca. Do gier (przelaczanie broni pod rolka) wystarczy przelaczyc przelacznik pod myszka i rolka pracuje w normalnym trybie
-Rolka wychylana na boki, wiec masz scroll w poziomie
- Suwaczek do zoomu dla mnie nieprzydatny
- Dwa dodatkowe klawisze pod kciukiem - ten blizej kcika mam zbindowany jako srodkowy klawisz myszy - bardzo wygodne
-Ten dalej kciuka jest za daleko
Generalnie polecam bardzo technologie revolution.
Jedna rzecz - jesli pracujecie przy komputerze przez 12h/dobe to NIE OSZCZEDZAJCIE na myszy. Mam juz pare osob w pracy z rozwalonymi nadgarstkami...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej