Eve Online > Dyskusje ogólne

W czym najlepsi sa gallente

<< < (7/18) > >>

Soulless:
Moim zdaniem - Gallente są najlepsi w swojej uniwersalności :)
A coś innego?
Przeżywalność.
Gdy lecę moim Dominixem i spotykam jednego wroga, praktycznie mam pewność, że wyjdę z tego starcia żywy. Nie zawsze oczywiście dam radę wroga pokonać. Ale 3 lata latania Dominixem nauczyły mnie dobrego fitowania i wykorzystywania możliwości statku. Zdarzały mi się też dziwne solokille, które wyglądały jak pomyłka, "bo przecież on powinien po prostu odlecieć, jakim cudem padł?".
Zdarzało mi się też robiąc za baita sam przeciw 8 celom, wypuścić tylko 4 żywe cele, zanim doleciało wsparcie.
Za innymi statkami Gallente nie przepadam, nie są zbyt cukierkowe, ale za Dominixa dam się pokroić ;)

Rabbitofdoom:
Dominix, Ranis, Ishtar, Moros na tym mozna liste dobrych statkow gallente zakonczyc. Exequerora jako zlomiarke i transportowiec po low zarznal agility patch. Blasterboaty zalatwil agility patch bo nie sa w stanie orbitowac w optimalu antimater bez wylaczenia mwd/ab. Jak wylacza ab/mwd to wszystko mniejsze od BS momentalie zwieje z optimala.

ch0w:
ishkur, vexor, thorax, myrmidon...

Kombat:
...Arazu, Megas, Thanatos...

Goomich:
Arazu jest fikuśny do łapania SBków. :)

Mega jest taki sobie. To znaczy, jak mu ktoś przytrzyma cel, żeby mógł sobie podlecieć i wyladować z neutronów, to boli, ale taki na przykład geddon ma lepszy dps i tracking na tym samym zasięgu, albo 100 mniej dpsa, ale 4x większy optimal. No i nie trzeba czekać 10 sekund na przeładowanie.

A thanny to najgorszy z carrierów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej