Eve Online > Dyskusje ogólne
W czym najlepsi sa gallente
silvia:
--- Cytat: straszny ---Taranis - najlepszy cep bojowy
--- Koniec cytatu ---
Jesli chodzi o dps to tak.
Jesli chodzi o dolecienie do celu, tackl czy zrobienie warpina, to wszystkie inne sa lepsze - ranis jest bardzo wolny.
--- Cytuj ---Ishkur - jeden z najlepszych afow
--- Koniec cytatu ---
Owszem... prawie. Jaguar bierze go jak chce.
Teraz - z boostem AB, roznice w predkosci sa jeszcze wieksze, i PRAWIE kazdy potrafi odskoczyc od mojego ishkura (ab, scram, cap booster, 2x aux riga).
--- Cytuj ---Ishtar - bardzo uniwersalny hac
--- Koniec cytatu ---
Jest uniewrsalny, owszem, ale sa lepsze hace - jesli przyjasc iz deimos jest kolo zealota, muninna i eagle, to da sie zobaczyc do czego to idzie - sacri rozwali ishtara w pyl swoim tankiem i "srednim" dpsem, vagasa ishtar nie zje. Jedyne szanse w czym mialby ishtar to walka z cerbem.
Nie mowie, iz ishtar to zly statek. Jak sie z toba zgodzilem, jest uniwersalny, lecz "JA" nie chce miec statku unierwsalnego - chce miec do czegos stworzony.
Ishtar niestety niejest juz tak dobry jaki byl przed QR. Moze gdyby mial wiecej turret slotow + cpu (i pg troche wiecej) to wtedy mozna by pogadac.
--- Cytuj ---megas
--- Koniec cytatu ---
- Maelstorm. Spokojnie. Phoon takze. Nie wiem jak tempest ^^.
--- Cytuj ---dominix
--- Koniec cytatu ---
Owszem, dominix jest bardzo dobry, bardzo uniersalny, lecz zadko sie nadaje do solo (drone = kaput).
--- Cytuj ---Nie wiem w czym problem z tymi gallente.
--- Koniec cytatu ---
W tym, iz wszystko mniejsze niz BS czesto nie posiada zasiegu.
Nieraz lecac ranisem czy ishkurem miewalem problemy z zasiegiem. Jak ranisem dzieki swojej taktyce udawalo mi sie dorwac przeciwnika w zasieg, tak juz w przypadku ishkura jest to wielkim problemem.
Dalej mamy cruisery i bcki - tam problem jest wiekszy iz niesa to zbyt 'zwinne' statki i albo odrazu sie dojdzie do przeciwnika majac web i scram modlac sie by przeciwnik niemial tego samego i wiekszej predkosci, albo mozna sie schowac.
Przyszlo mi niedawno bic sie harbi vs astarte.
Damage jaki otrzymywalem od astarte na 8km byl conajmniej szmieszny. Szkoda. Kiedys byl to fajny statek.
Straszny:
(nie gram teraz ale postaram sie składnie odpowiedzieć ;) )
@taranis
jeśli nie umiesz zdobywac killi taranisem to ja cię tego nie nauczę bo dla mnie ten statek to tylko odmiana od codziennej zabawy Vagasem - filmów gości uwielbiających te statki są dziesiątki - kiedyś sam przegrałem pojedynek z Sakaną - taranis vs moj claw właśnie. Niedocenianą siłą tego statku jest to że ma dodatkowo dronki.
Ishkur i Ishtar są świetnymi statkami do walki w trudnych warunkach popularnych teraz jammerów, w walkach gangów Ishtar mi się cholernie podobał jak latałem na nim tak że wywalałem przy gate sentry drony a sam krażyłem daleko za ogniem przeskakującego do bitki gangu (inna sprawa że drony trzeba potem zebrać). Do tego jego uniwersalność i dużo utility med slotów daje bardzo ciekawe kombinacje - 2 dumpy albo 2 tracking disrupty ze skryptami na optimal/fallof (tną obydwa o 50%), tylko trzeba sie zdecydować i być dobrym w obsłudze takiego statku (bo nie da się ukryć że to jest trudny ship).
Sam solowałem dominixami na kontach "czasowo obsługiwanych" - z fitami takimi jak ten:
http://www.bu-fu.org/kb/?a=kill_detail&kll_id=27168 - uwielbiam takie dominixy - trochę bajt ale i do solo się nadaje. Ten zdjął solo cepa i dykte i zginął przez głupie zamieszanie z wywalonym ventem (przez co odsiecz się pogubiła co kto robi i lamiąc troszku zginęła chlubnie ;) )
Domi to bardzo tani ship do PVP, potrafiący zrobić dużo więcej złego niż większość uważa.
SokoleOko:
Na samym początku swojej kariery, odstraszony koszmarnym wyglądem statków matarskich), scrossowałem na Gallente. PvP uczyłem się Incursusem, latałem sporo solo Thoraxem i.... przed zainwestowaniem w medium działa T2, wróciłem do matarskich konstrukcji.
Nie bardzo mogę zrozumieć dlaczego shipy o tak beznadziejnym zasięgu są tak wolne i niezwrotne. W moim przypadku przesiadka z Thoraxa na Rupiecia oznaczała jakieś 200-250 m/s więcej prędkości i 2-3 krotnie większy zasięg rażenia celu. Na logikę powinno być odwrotnie - mały zasięg, ale za to duża szybkość. Tymczasem jedynym blasterboatem w tym stylu jest chyba Exequror Navy Issue.
silvia:
Wiem, jakie sa plusy i minusy, lecz chodzi o to W CZYM GALLENTE sa NAJLEPSI.
Odpowiedz - w niczym.
Imho, ishtar powinien dostac boost cpu (serio... co ty na tym ishtarze miales, ze wsadziles dwa tracking disrupty :D )
A blastery nieco optimala. I mowie tutaj o duzym booscie - 50%.
Np, neutron cannon z 4.5 na 10km (nieco ponad 50%, ale... ;p ).
ECM... wiesz co... niemialem zbyt duzo problemow z ecm nigdy, lecz dronkom nalezy sie nerf!
amra:
--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 28, 2009, 16:34:00 ---Na samym początku swojej kariery, odstraszony koszmarnym wyglądem statków matarskich), scrossowałem na Gallente. PvP uczyłem się Incursusem, latałem sporo solo Thoraxem i.... przed zainwestowaniem w medium działa T2, wróciłem do matarskich konstrukcji.
Nie bardzo mogę zrozumieć dlaczego shipy o tak beznadziejnym zasięgu są tak wolne i niezwrotne. W moim przypadku przesiadka z Thoraxa na Rupiecia oznaczała jakieś 200-250 m/s więcej prędkości i 2-3 krotnie większy zasięg rażenia celu. Na logikę powinno być odwrotnie - mały zasięg, ale za to duża szybkość. Tymczasem jedynym blasterboatem w tym stylu jest chyba Exequror Navy Issue.
--- Koniec cytatu ---
Moze dlatego, ze przy sile ognia blasterow jak juz dorwiesz kogos to mielisz na zlom, jak bys byl jeszcze szybszy od innych to by nikt nie mial szans ani walczyc ani zwiac. ;)
Taranis jest naprawde dobrym szipem, zadnym innym cepem bs nie atakuje solo, taranisem juz zmielilem kilka ravenow i jednego megasa.
Thorax takij zly nie jest, moje pierwsze 50 kills ( ions + warrior x 5 + ecm x 5), a ruppi wcale nie ma takiej przewagi zasiegu, tez masz long ammo.
A jesli o BS-ach mowa to wszyskie 3 gallente sa naprawde dobrymi bs-ami i wymagaja znaczaco mniej umiejetnosci od pilota niz bs-y matari, tylko amar ich przewyszaja, ale oni bija wszystko w tej grze tymczasowo.
Pozatym nie nazekaj tak, mogles miec gorzej i byc np Caldari ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej