Eve Online > Dyskusje ogólne
W czym najlepsi sa gallente
Goomich:
--- Cytat: Yogos w Wrzesień 29, 2009, 12:22:58 ---Ja wybierając indora do skilowania patrzyłem tylko i wyłącznie na cargo indyka i transport shipa.
--- Koniec cytatu ---
DST to amarrski jest większy, a BR, to nawet caldarysjki. :P
--- Cytat: Yogos w Wrzesień 29, 2009, 12:22:58 ---Bo przy frachtch już mi to dydnda nie latam pełnym frachtem od czasów jak skończyłem z posami( nie zamierzam zaczynać od nowa :buck2:)
--- Koniec cytatu ---
No to Fenrir jest idealny dla ciebie. :P
Yogos:
Mona jaki indyk T1 ma większe cargo od Iterona 5 ?
Indor który kosztuje 1 mln isk i w razie wtopy można go olać, idealny do przewożenia dużych tanich ładunków jak zbierania konwoju z paska :D
Różnica między ocatorem a impelem to jeśli się nie myle 1k m3 na full ce i rigach więc troche jest.
Nie będziemy się na siłe przekonywać bo bez sensu. W każdym razie ja na alcie mam galentyjskie indory na 5 i tego nie żałuje :diabeł:
Dormio:
--- Cytat: silvia w Wrzesień 26, 2009, 19:07:27 ---Teraz - z boostem AB, roznice w predkosci sa jeszcze wieksze, i PRAWIE kazdy potrafi odskoczyc od mojego ishkura (ab, scram, cap booster, 2x aux riga).
--- Koniec cytatu ---
A podobno caldari shipy skillujesz... aaaa rozumiem, gallente od dawna wszystko masz na lvl5 :2funny:
--- Cytat: silvia ---Jest uniewrsalny, owszem, ale sa lepsze hace - jesli przyjasc iz deimos jest kolo zealota, muninna i eagle, to da sie zobaczyc do czego to idzie - sacri rozwali ishtara w pyl swoim tankiem i "srednim" dpsem, vagasa ishtar nie zje. Jedyne szanse w czym mialby ishtar to walka z cerbem.
Nie mowie, iz ishtar to zly statek. Jak sie z toba zgodzilem, jest uniwersalny, lecz "JA" nie chce miec statku unierwsalnego - chce miec do czegos stworzony.
Ishtar niestety niejest juz tak dobry jaki byl przed QR. Moze gdyby mial wiecej turret slotow + cpu (i pg troche wiecej) to wtedy mozna by pogadac.
--- Koniec cytatu ---
O każdym statku można powiedzieć, że jest badziewny, bo są inne w czymś od niego lepsze. A szczególnie bezsensowne jest gadanie - gdyby coś tam, bo wiesz gdyby babcia miała wąsy to by srała w krzakach i lała pod budką z piwem.
--- Cytat: silvia --- - Maelstorm. Spokojnie. Phoon takze. Nie wiem jak tempest ^^.
Owszem, dominix jest bardzo dobry, bardzo uniersalny, lecz zadko sie nadaje do solo (drone = kaput).
--- Koniec cytatu ---
No i co wynika z tego, że umiesz wymienić nazwy matarskich BSów możesz jakoś jaśniej napisać ?
--- Cytat: silvia ---W tym, iz wszystko mniejsze niz BS czesto nie posiada zasiegu.
Nieraz lecac ranisem czy ishkurem miewalem problemy z zasiegiem. Jak ranisem dzieki swojej taktyce udawalo mi sie dorwac przeciwnika w zasieg, tak juz w przypadku ishkura jest to wielkim problemem.
Dalej mamy cruisery i bcki - tam problem jest wiekszy iz niesa to zbyt 'zwinne' statki i albo odrazu sie dojdzie do przeciwnika majac web i scram modlac sie by przeciwnik niemial tego samego i wiekszej predkosci, albo mozna sie schowac.
--- Koniec cytatu ---
Jak się chce to i na pokorne ciele znajdzie się kija. Naucz się nimi latać tak by wykorzystywać ich mocne strony.
--- Cytat: silvia ---Przyszlo mi niedawno bic sie harbi vs astarte.
Damage jaki otrzymywalem od astarte na 8km byl conajmniej szmieszny. Szkoda. Kiedys byl to fajny statek.
--- Koniec cytatu ---
Marudzisz, bo nie chce Ci się pomyśleć, a tylko bezmyślnie kopiujesz pomysły innych. Ludzie Ci piszą co można w pewnych sytuacjach zrobić statkami gallente, ale Ty idziesz w zaparte, bo przecież wiesz lepiej. Zamiast wyciągać wnioski z porażek wolisz ponarzekać... :uglystupid2:
Straszny:
drony ecm to genialna broń a duże drone-bay-e gallente shipów aż się proszą o ich zestawy - Ishtar nie zawsze musi walczyć ogrami, set medium dron ecm daje mu pewność że zawsze, kwestia tylko czasu, ale czasu krótkiego, będzie miał chwilę w której może zrobić bezstresowy disengage tracąc co najwyżej secik EC-600. Inna sprawa że mnóstwo ludzi nie zdaje sobie z tego sprawy (albo nie docenia dron ecm) i takich setów po prostu w drone-bayu nie ma.
Doom:
To proste, przecież każdy wie że dwa ogry które się weźmie w miejsce seta wespów na pewno uratują Ci dupsko swoim dps, w przeciwieństwie do śmiesznych ecm które mają losową szansę na zadziałanie :2funny:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej