Eve Online > Dyskusje ogólne

3x eccm na bs

<< < (5/8) > >>

Dormio:

--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 04, 2009, 15:51:51 ---@Doom => wtopienie BS-a w low to przekreślenie wysiłku włożonego w ile zrobionych tam misji? 10? 20? Warto ryzykować?

Pominę już fakt, że w hi można wycisnąć z misji każdego iska zbierając wszystko... w low też? ;)

--- Koniec cytatu ---
Chyba gramy w inne EVE.  ;D
Powiedzmy, że kasa za samą misję jest podobna (bonus + bazowa), to już samo bounty pewnie będzie lepsze o kilka % bo w low dostaniesz lepszych NPCów. W dodatku matryca lootu w low daje więcej lepszych named. Nawet jeśli nie wyzbierasz wszystkiego z misji w low to tu na kasie jesteś na minimum porównywalnym poziomie.
Prawdziwy zarobek to jednak LP - 1/3 a czasem 1/2 lub 3/4 więcej LP z misji potrafi czynić cuda. Nie wiem skąd Ci te 10-20 misji na odrobienie (ship masz przecież z opłaconego ubezpieczenia), bo Twoje koszty w razie wtopy to co najwyżej opłata platinum oraz stracony fit (T2 ?). W większości wypadków taka strata jest IMHO do odrobienia w max 3-4 misje lvl4.

Frankie:

--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 04, 2009, 15:51:51 ---@Frankie => Jak babcię kocham, SĄ agenci L4 Q20 w hisecu, z działu surveillance (czyli głównie encoutery przeciw piratom).  Trzeba tylko szukać i znajdywać.

--- Koniec cytatu ---
No to pochwal sie gdzie bo o takich nie słyszalem w hi szczegolnie ze CCP robiło specjalnie zrzut agentow L4 Q20 i L5 do low. Co wiecej baza agentow najwyższy Q w hi pokazuje Q19...
Oczywiscie, że misje w low są fajniejsze, bo:
1) Blisko do pvp (ileż to razy jakis pirat dostawał na bramie ze snipe bsów...)
2) W low sa zawsze huby agentów a nie pojedyńczy agenci i daja znacznie lepsze misje (przez Q itd.) Jak Ci misja nie pasuje masz jeszcze 10 innych w zapasie.
3) Stracić bsa w low wcale nie jest, aż tak latwo jak człowiek jest uważny

4) Za misje w low znacznie wiecej się zarabia

Yakrum:
Powtórze : chodzi o misje dla concordu w mandoo (hisek)

http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=1161364

skanują i kradną frakcyjny loot

SokoleOko:
Amarr Ministry of War ma 2 agentów o najwyższym quality w hisecu. Chyba poradzisz sobie z ich znalezieniem?

PvP w shipie na misje... Fit T2? No można... przy uberskillach do fitowania (hardenery frakcyjne vs. T2 - na przykład). Mój ship na misje jest nieubezpieczony, bo hull stanowi 10% ceny całości.

Zarabia się na LP. No dobrze, przyjmijmy że da się wyciągnąć 1000 ISK za LP. Niechby i misja w low dawała 2 razy więcej. Ja wyciagam pod 7k LP w hisecu (i to tak 0.8), więc niech to będzie 14k LP. Tyle, że wciąż bardziej opłaca się farmić AE przez tydzień (brak LP) niż robić jakieś shity za LP.

Mando, co do "matrycy lootu", pamiętam jak mi tłumaczyłeś kiedyś, że "im większe dmg zadane NPC-owi, tym gorszy loot z niego wypada". Ostatnio więcej misji robię Drake'iem, który ma jakieś 60-70% DPS mojego Typhoona, ba... wczoraj wywaliłem z niego jednego launchera (zostało 6), żeby wsadzić tractor + salvager, co idealnie sprawdza się na AE i... nie widzę żadnej różnicy w tym co dropi. Jakieś 2 miesiące temu intensywnie polowałem na BS-y w lowsecu, kompletny shit z nich leciał i do dojenia kasy w zupełności wystarczał salvager, bo lootu nie było co brać.

Dormio:

--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 04, 2009, 16:25:06 ---PvP w shipie na misje... Fit T2? No można... przy uberskillach do fitowania (hardenery frakcyjne vs. T2 - na przykład). Mój ship na misje jest nieubezpieczony, bo hull stanowi 10% ceny całości.

--- Koniec cytatu ---
Nikt Ci nie każe mieć fitu PVP. Nikt nie każe używać frakcyjnego. Mi wystarcza w zupełności T2, a i tak mam overkill (i hull stanowi 50% wartości kompletu).

--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 04, 2009, 16:25:06 ---Zarabia się na LP. No dobrze, przyjmijmy że da się wyciągnąć 1000 ISK za LP. Niechby i misja w low dawała 2 razy więcej. Ja wyciagam pod 7k LP w hisecu (i to tak 0.8 ), więc niech to będzie 14k LP. Tyle, że wciąż bardziej opłaca się farmić AE przez tydzień (brak LP) niż robić jakieś shity za LP.

--- Koniec cytatu ---
Przecież w low też możesz farmić, a NPCe są lepsze w low niż w high u tego samego agenta na tej samej misji.
14k LP to ja dostawałem jakieś 2 lata temu w Reblier u agenta Anteson Ranchel (Command) L4Q6. Poza nim masz w systemie jeszcze drugiego (L4Q-17) oraz lvl5 (L5Q-17). Chyba, że ich przetasowali.
Obecnie w hisecu (0.5) u agenta L4Q8 dostaję max 4k LP, więc przeszło 3x mniej.

--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 04, 2009, 16:25:06 ---Mando, co do "matrycy lootu", pamiętam jak mi tłumaczyłeś kiedyś, że "im większe dmg zadane NPC-owi, tym gorszy loot z niego wypada". Ostatnio więcej misji robię Drake'iem, który ma jakieś 60-70% DPS mojego Typhoona, ba... wczoraj wywaliłem z niego jednego launchera (zostało 6), żeby wsadzić tractor + salvager, co idealnie sprawdza się na AE i... nie widzę żadnej różnicy w tym co dropi. Jakieś 2 miesiące temu intensywnie polowałem na BS-y w lowsecu, kompletny shit z nich leciał i do dojenia kasy w zupełności wystarczał salvager, bo lootu nie było co brać.

--- Koniec cytatu ---
Chyba mnie mylisz z kimś innym (i chyba wiem z kim)  ;D
Z drugiej strony tak - miał rację (sam mu to udowodniłem). Ja robiąc misje Dominxem mam średnio licząc 2-3x więcej (objętościowo) lootu niż on Ravkiem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej