Eve Online > Dyskusje ogólne
3x eccm na bs
SokoleOko:
Moja korporacja ma dwóch agentów L4 Q20 w hisecu. Czyli to nie jest wymóg. Ok, można zarobić więcej - ale ja robię misje w hisecu bez cienia ryzyka, oglądając przy tym film.
Taka analogia: skoro więcej kasy w krótszym czasie można zarobić na handlu narkotykami, czemu męczymy się na etatach? :coolsmiley:
Dormio:
--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 04, 2009, 15:29:31 ---Moja korporacja ma dwóch agentów L4 Q20 w hisecu. Czyli to nie jest wymóg. Ok, można zarobić więcej - ale ja robię misje w hisecu bez cienia ryzyka, oglądając przy tym film.
--- Koniec cytatu ---
Znaczy się dla Ciebie ważniejsze jest robienie misji bez ryzyka jednocześnie oglądając film. Dla kogoś innego może (!?) ważniejsze jest coś innego ? Dlaczego własną miarę przykładasz do innych ?
--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 04, 2009, 15:29:31 ---Taka analogia: skoro więcej kasy w krótszym czasie można zarobić na handlu narkotykami, czemu męczymy się na etatach? :coolsmiley:
--- Koniec cytatu ---
Wg mnie zła analogia. Już chyba trafniejsza jest - skoro więcej kasy można zarobić na giełdzie, to dlaczego wszyscy męczymy się na etatach ?
Frankie:
--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 04, 2009, 15:29:31 ---Moja korporacja ma dwóch agentów L4 Q20 w hisecu. Czyli to nie jest wymóg. Ok, można zarobić więcej - ale ja robię misje w hisecu bez cienia ryzyka, oglądając przy tym film.
Taka analogia: skoro więcej kasy w krótszym czasie można zarobić na handlu narkotykami, czemu męczymy się na etatach? :coolsmiley:
--- Koniec cytatu ---
Ciekawe... szczególnie Ci ageci L4 Q20 w hisecu... Ty chyba w inne eve grasz albo masz jakies chody u CCP bo w hisecu nie ma agentow L4 Q20. Jak ktos tu wcześniej napisał misje w low robi sie dla LP. Po co się męczyć u agenta l4 q19 w systemie 0.5 za 8k lp jak można to zrobić za 12k lp w low. No i druga sprawa w low nie ma ogradających salvag
NeX:
Lepszym rozwiązaniem od kastrowania BSa 3 eccm będzie zrobienie niebezpiecznej misji w null/low np Pilgrimem. Npc BS L10 spada po +/- 40 sekundach potraktowany Hammerheadami lub Valkyriami T2. Sig na poziomie 150 + warp cloack. Można się po cichu wybrać niemal na każde zadupie. Aby bezpiecznie zrobic L4 potrzebujemy jednak 2x Drone Link zamiast neutów. Wtedy zasięg roboczy to około 80km. Drony są posłuszne, a NPC agrują nas, a nie drony. Najprościej zabija się Angele, najtrudniej tankuje snipujące Sanshe.
SokoleOko:
@Doom => wtopienie BS-a w low to przekreślenie wysiłku włożonego w ile zrobionych tam misji? 10? 20? Warto ryzykować?
Pominę już fakt, że w hi można wycisnąć z misji każdego iska zbierając wszystko... w low też? ;)
@Frankie => Jak babcię kocham, SĄ agenci L4 Q20 w hisecu, z działu surveillance (czyli głównie encoutery przeciw piratom). Trzeba tylko szukać i znajdywać.
Pomysł z lataniem czym innym niż BS ma już większy sens.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej