Eve Online > Dyskusje ogólne
3x eccm na bs
Frankie:
Zapytam inaczej. Próbowałeś robić misje w low czy tylko Ci opowiadali, że lepiej w hi na semi-afk (imo uwielbiam to stwierdzenie ze całe eve robi na semi afk l4 szczególnie dobrze to wychodzi na blokadach i na WC). No niestety SokoleOko ale LP to jest ogromna wiekszość zarobku z misji, a tylko semi afk l4 hisecowi nie umieją docenić LP. Równie dobrze mogloby nie istnieć bouty i loot z misji i na samych LP zarobiłoby sie solidna kase (miałem okres w eve gdzie robiłem dużo misji i na poczatku jak Ty grzecznie w hisecu robilem misje, zbieralem, salvagowalem...pod koniec kariery robienia misji wygladalo to z gola inaczej hub lowsecowy wziete 12-15 misji i nawet nikt nie patrzyl na loot i salvage po prostu jechało sie misje dla LP w dzien robiło sie ich za 200k LP i nikt nic nie zbierał bo to było zbedne marnowanie czasu)
@Dormio teraz na perfekt skillach w low w 0.1 (najwyzszy przelicznik lp w low) u agenta l4q20 można dostać za misje 13k LP (to i tak prawie 2x wiecej niż w hisecu)
P.S. Podchodząc do misji od strony LP to radze rozważać L5 przy odrobinie wprawy do robienia solo a tam LP są w ilościach masakrycznych rozdawane.
Doom:
Primo jak zauważył Yakrum temat zaczął się od misji w Mandoo (highsec i to chyba lepszy niż 06) i złosdziei którzy tam ostatnio grasują.
Po drugie robiłem już misje w low (chwilowo niższo poziomowe bo nie mam potrzebnych standów / nie chce mi się lecieć parę regionów częściowo po kampionych low sekach do tych agentów do których stand mam)
Po trzecie o ile się zorientowałem bounty na misjach w low jest takie samo jako w high - npc są droższe tylko na paskach w anomaliach bounty za nich jak na misjach (podkreślam LOW, 00 aż tak dokładnie nigdy nie eksplorowałem)
Co do lootu to zaznaczyłem zdaje się kilkukrotnie że podobno wpływa na niego to jak został rozwalony statek, ale że nie mam pewności co do tego
Lootu z misji w low też chwilowo nie zbieram bo za żadki syf leci z l1 i 2 żeby się dodatkowo narażać.
Natomiast jestem 100% przewagi lp od agentów z systemów o niższym seku nad tymi z high. Jeden z agentów o których mówiłeś siedzi w Taru to 08 śmiem twierdzić ze mimo tego ze ma takie fajne q to jednak jest porównywalny pod względem lp z moim leszczem z 05. Różnica miedzy 01 a 1.0 na poziomie tego samego q jest dwu lub trzykrotna na korzyść low.
A co do tracenia statków na misjach... litości, sam latam pirackim bs, którego pimpam jak tylko kasa pozwala (rigi t2, dead space elementy fitu itp), ale moge robić misje drakiem tylko na ficie t2, a i tak tempo mielenia ratów jest na tyle zadowalające że nie mam potrzeby wlatywać cegłą typu ravka do low żeby puknąć misję l4 jak wreszcie dostanę do nich dostęp.
A pvp? ryzyko wliczone. wolniej i słabiej strzelam, za to zeby mnie załatwić solo pirat potrzebuje gank bs / comanda wszystko mniejsze ma problem ze złamaniam mi tanka (zakładając oczywiście że dam się złapać censored :Wrrr: censored delay scanera... )
--- Cytuj ---Chyba mnie mylisz z kimś innym (i chyba wiem z kim) ;D
Z drugiej strony tak - miał rację (sam mu to udowodniłem). Ja robiąc misje Dominxem mam średnio licząc 2-3x więcej (objętościowo) lootu niż on Ravkiem.
--- Koniec cytatu ---
Wydaje mi sie że jednak celował tymi uwagami bezpośrednio we mnie ;D
SokoleOko:
--- Cytat: Dormio w Wrzesień 04, 2009, 16:33:46 ---Chyba mnie mylisz z kimś innym (i chyba wiem z kim) ;D
--- Koniec cytatu ---
ALe dałem... wybacz... to przez tych, co mają inny nick na forum, a inny w grze :2funny:
Co do meritum... misję robię dla kasy i SS-a. Traktuję to jako zło konieczne, bo funu z tego nie ma żadnego. Dlatego oczekuję świętego spokoju i stałego dopływu ISK/SS, bez emocji, bez ryzyka. Po prostu wsiadam na swój traktor i orzę poletko, oglądając sobie film.
--- Cytat: Doom w Wrzesień 04, 2009, 16:54:32 ---A co do tracenia statków na misjach... litości, sam latam pirackim bs, którego pimpam jak tylko kasa pozwala (rigi t2, dead space elementy fitu itp), ale moge robić misje drakiem tylko na ficie t2, a i tak tempo mielenia ratów jest na tyle zadowalające że nie mam potrzeby wlatywać cegłą typu ravka do low żeby puknąć misję l4 jak wreszcie dostanę do nich dostęp.
A pvp? ryzyko wliczone. wolniej i słabiej strzelam, za to zeby mnie załatwić solo pirat potrzebuje gank bs / comanda wszystko mniejsze ma problem ze złamaniam mi tanka (zakładając oczywiście że dam się złapać censored :Wrrr: censored delay scanera... )
--- Koniec cytatu ---
Akurat łupem mojego korpa regularnie padają misjonarze w lowsecu. Na przykład taki:
http://kb.wataha.org/?a=kill_detail&kll_id=337
Wyskanowanie go zajęło chwilkę, spadł jeszcze szybciej, mimo że miał kumpla w pockecie (zwiał) i dobrych 15 kumpli na localu. :diabeł:
Frankie:
Tak dla uszczegółowienia LP (podane będzie w zaokrągleniu)
1.0 ok 3.5k za misje u najlepszy agentow l4
0.5 ok 7.5k za misje u najlepszy agentow l4
0.1 ok 13k za misje u najlepszych agentow l4 (w 0.2 to jest 12k, 0.3 - 11k 0.4- 9-10k)
@SokoleOko to akurat SS w low rośnie szybciej niż w hi, sporo szybciej. Co do raportu równie dużo jest ich w drugą stronę gdzie zawodowi misjonarze wycinaja całe gangi pirackie. A jak gość nie widzi nagle rosnącego localu i nie chowa sie na stacji to znaczy, że idiota i powinien zginąć.
Doom:
Solo pirat mówię :P
Takich czasem przeoczę jak system jest ruchliwy, jak wpada banda wielkości ekipy którą strąciliście tego ravaka to tylko idzie warp na jakis waipoint a potem ss albo najlepiej z systemu jak jest jak
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej