Eve Online > Wsparcie techniczne
Eve na kilku monitorach
Deshroom Nooby:
--- Cytat: [BUFU] Pticu w Lipiec 10, 2009, 17:56:39 ---temat walkowany niejednokrotnie, dawaem nawet zdjecia jak gram na 2 monitorach i 5 klientach, wcale nie trza alttabowac, wystarczy kliknac myszka w okno klienta ktorego chcemy obslugiwac.
--- Koniec cytatu ---
Pticu, jak oceniasz spadek wydajności przy graniu na 3 kontach na jednym i na dwóch monitorach ? klatki spadają o połowe ?
eve chodzi mi tak samo na 3 jak i na jednym koncie, nie mam żadnych spadków. myślisz że na 2 monitorach karta mi przysiądzie bo wyświetla ?
TTesla:
Można połączyć środowiska robocze obu monitorów, sumując ich rozdzielczość poziomą, pozostaje niestety problem podzielenia statku w miejscu ramek monitorów (statek zawsze znajduje się w centrum obrazu). Natomiast jest możliwość odpalenia evki na 3 monitorach.
W takiej konfiguracji, na centralnym monitorze masz tylko swój statek oraz centrum akcji, na monitorach bocznych możesz sobie wtedy poustawiać pozostałe okna.
Istnieje soft który zmniejsza rozdzielczość, a raczej chowa obraz za ramkami monitorów - dzięki czemu nie występuje wrażenie rozciągnięcia obrazu.
Ta konfiguracja jest chyba najbliższa temu co masz na myśli.
Pozdrawiam.
pticu:
trudno wyczuc, jak mialem 2 panele to uzywalem klienta classic, nie zastanawialem sie nad spadkiem mocy wyswietlania bo ile klatek potrzebuje do przeladowywania gruzu z cargo do puszki :D
klatki nie spadaja o polowe (nie spadaly) jakies 70% sie utrzymuje na kliencie aktywnym
LosBekoczoS:
--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 10, 2009, 13:06:42 ---Full HD jest takie samo niezależnie od przekątnej matrycy. Gorzej, że na telewizorze nie da się grać "z bliska" - jasność matrycy jest znacznie większa, a wielkość plamki - w porównaniu do monitora 23" - gigantyczna.
--- Koniec cytatu ---
Czasami pogrywam na 37 cali TV FullHD - wszystko co opisujesz jest do "ustawienia" jak masz sesowny tv, a nie jakis tani w promojci za 1100zl.
Polecam Samsunga telewizory ale takzwane z gornej polki.
Loc0:
Bekocz detale i parametry telepudla, na ktore zwracac uwage a nie "wyzszopolkowanie" i podobne komentarze :D. (szajsung ssie >:D )
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej