Eve Online > Wsparcie techniczne
Eve na kilku monitorach
Dormio:
--- Cytat: Voulture w Lipiec 10, 2009, 12:52:20 ---Ja mam 2048x1152, miejsca tyle, ze gram w oknie przewaznie :D 1680x1050 to bardzo rozsadny pomysl na eve, po co ci wiecej? To tylko rozprasza...
--- Koniec cytatu ---
Też zamierzam sobie kupić tego Samsunga ;D
Obecnie gram na NEC'u 1280x960 (okienkowo) na 2 klienty, przy rozdziałce 2048x1152 powinienem mieć oba klienty na tym samym monitorze obok siebie w porównywalnej rozdzielczości. Kwestia ustawienia sobie chatu i overview jest "wtórna".
Grałem już na 2 monitory i przy graniu okienkowym nie ma żadnego problemu, po zmianie klienta (nie ma już Classic) ciężko mi znaleźć ustawienia, które nie powodują zauważalnego (>10%) spadku wydajności. Zastosowanie 2 kart graficznych mi nie pomogło, bo tylko jeden slot mam na 16x (drugi 8x pomimo wymiaru 16x).
Przy redukcji wszystkich ustawień na minimum mam porównywalną wydajność jak kiedyś na Classic, ale słabszy jednak obraz.
--- Cytat: Loc0 w Lipiec 11, 2009, 11:44:10 ---Bekocz detale i parametry telepudla, na ktore zwracac uwage a nie "wyzszopolkowanie" i podobne komentarze :D. (szajsung ssie >:D )
--- Koniec cytatu ---
IMHO rozdzielczość, rozmiar plamki oraz jasność. Przekątna w zasadzie nie ma znaczenia.
--- Cytat: Dradiel Du'Ord w Lipiec 10, 2009, 18:10:27 ---Nie do końca jest tak jak piszesz. Jeśli oba konta masz odpalone w trybie okienkowym, to oba są aktywne i szybko między nimi można poruszać się myszką, jak chociażby walcząc dwoma statkami na raz. Można się poruszać między nimi bez żadnego alt+tab.
Do paska zwijają się okienka tylko wtedy, jeśli konto zostanie odpalone w trybie pełnoekranowym a nie jest aktywne. Taką metodę można zastosować np. kampiąc gejta. main sobie siedzi na full screen, a skaut obserwujący gejta może być w trybie okienkowym, bo i tak tam nie będzie się raczej klikać, więc nie grozi zwinięcie okna z mainem.
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie, to jedno z lepszych ustawień - chociaż osobiście ja wolę oba w trybie okienkowym, a dodatkowy monitor (alta) używam również do innych celów (i.e. klient komunikatora, przeglądarka, dodatkowe toole etc).
Trefnis:
uzywam dwoch monitorow i w pracy i w domu
w obu przypadkach jest to lcd 22" 1680x1050 + 4:3 crt z rozdzialka 1600x1200
w czym jest problem
jesli chcesz dzielic 1 ekran gry na dwa monitory trzeba uwstawic w windzie oba monitory jako 1 (nie mozna uzywac dual view) wtedy beda (przynajmniej w starej eve byly) nowe tryby rozdzielczosci, wybierasz taki zarabiscie szeroki i poprostu przesuwasz okno eve na tyle zeby ci sie podobalo (mozliwe jest np siedzac w stacji miec market/wallet/stacje na jednym monitorze i station services na drugim), poprostu recznie przesuwasz okienko eve na ile ci pasuje
teraz szkopul, niestety pod win xp w trybie okienkowym jesli okno eve jest naraz wyswietlane na dwoch monitorach fps (u mnie na obu kompach) spadaja do 25/30fps
pod win vista tego nie zauwazylem ale wykopalem ten system po tygodniu wiec dlugo nie testowalem
za to odpalenie dwoch klientow na osobnych monitorach (dual view) tak ze nie nachodza na siebie nie zmienia za bardzo fps (ze 140 w akcji na 110)
ten problem z dzieleniem okna pod xp byl i na gf i na ati :(
silvia:
sprawdz czy ten problem sie pojawia jesli jest wlaczone AA i rozne bajerki i jesli nadal bedzie sie pojawiac, to wylacz v-sync.
napisz co ci wyszlo :)
Trefnis:
v-sync wylaczone a reszte ogolnie mam ustawiona na max (w ustawieniach windy do grafiki nic nie zmienialem)
silvia:
mowie o sterownikach... moze tam masz AA lub jakies inne badziewia poustawiane.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej