Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Zmiany, zmiany, zmiany - IRON, NC - Pure Blind
Soulscream:
--- Cytat: LoveKebab w Czerwiec 12, 2009, 13:03:00 ---a mi sie wydawalo ze ccp znerfowalo goonsow :) - pewnie dlatego nie ma 10 tematow o niczym teraz...
--- Koniec cytatu ---
Nic z tego, pisanie na temat hellpurge jest juz nudne. Czekamy na jakis nowy post Molle'a.
Sammani:
--- Cytat: Soulscream w Czerwiec 12, 2009, 14:47:39 ---Nic z tego, pisanie na temat hellpurge jest juz nudne. Czekamy na jakis nowy post Molle'a.
--- Koniec cytatu ---
bedzie pisac 10 topicow w reakcji na post kazdego ceo alliancu z low seca :P?
Kombat:
Widze Terion że jednak odszedłeś z corpa...
Czemu akurat taką decyzje podjąłeś decyzje?
I nie pytam po to by smackować jestem daleki od tego, po prostu ostatnio zastanawiałem się co bym zrobił postawiony w sytuacji w której corp przechodzi na drugą strone i miałbym plus do goonsów... wydaje mi się że jednak zżycie z ludzmi z którymi grałem ostatnie pare lat wzięło by góre nad e-honorem...
Terion:
Troche offtopicowo w stosunku do tematu, ale odpowiem Kombatowi.
Zastanawialem sie dlugi okres czasu, bo zupelnie nie widze sie po stronie anty NC, a raczej pro BoB. Dla mnie istotne jest stanowisko wobec BoBa, a nie wobec NC. Z NC bylo mi po drodze. Droga jaka przypadla chlopakom z B0MB mnie rozczarowala. Po przemysleniu stwierdzilem, ze nie moge byc po stronie ktora nawet w posredni sposob wspiera BoBa. Jednoczesnie nie widzialem sensu w dalszej grze bez znajomych. Stwierdzilem, ze wyjde z corpa i przeczekam. Moze za jakis czas sytuacja sie zmieni i bede mogl wrocic. Dodatkowo wiekszosc ludzi z ktorymi gram to znajomi z reala, spotykamy sie na piwko, wiec gra nie jest jedynym kontaktem. Wiec nawet bedac w innym obozie wiem, ze kontakt by sie nie urwal/ nie zepsulby sie. Zreszta z niektorymi osobami tluklem sie w innych grach bedac po przeciwnych stronach barykady, problemu nie bylo.
Ogolnie zawsze stawialem jako punkt nadrzedny idee i staralem sie o ile to mozliwe dazyc do jej wypelnienia. Jak wspominalem kilkakrotnei celem w eve bylo dla mnei zobaczenie upadku BoBa, w jakims choc minimalnym stopniuy przyczynienie sie do tego.
To zdecydowalo, ze zrzucilem role i pozegnalem sie z ludzmi, z ktorymi gram od okolo 2,5 roku (czas w eve i NoQ).
Jednak jak sie okazalo pomimo, ze zrzucilem role, po interwencji kilku osob bez mojej wiedzy role mi przywrocono. W zwiazku z tym in game jestem nadal w B0MB, choc char siedzi przy granicy z NC.
Na chwile obecna jestem w grze czlonkiem Atlas Alliance choc nie biore czynnego udzialu w grze. Ogolnie zostane na razie w tym stanie obserwujac co sie dzieje. W zasadzie BoB zdycha i mam nadzieje ze w koncu zdechnie.
Ogolnie sprawa dla wielu smieszna i glupia lecz decyzja taka nie byla dla mnie prosta.
Nerxes:
@Kombat
Zmiana stron IMHO jest praktycznie nie mozliwa... watpie nagle by 100% BUFU czy kogokolwiek chcialo miec + do GS i nawalac GBC... To jest wbrew naturze :) Natomiast odejscie w neutralnosc jest mozliwe.. i po kilku miesiacach w nowej politycznej rzeczywistosci kto wie czy jakies tymczasowe przymierze z GS by sie pojawilo :) Tak jak to bylo w przypadku c0ven i wielu innych.. a ex-korpy z IRONA sa jeszcze przed tym :)
@Terion twoja logika jest troche szalona... bo defakto BOB'a juz nie ma.. jest kenzoku.. a jak kenzoku sie rozwiaze to wydaje mi sie ze jego czlonkowie dolacza w wiekszosci do jakiegos powaznego aliansu (AAA?) Poczekaja na sprzyjajacy moment i zrobia nowy alians w innych politycznych okolicznosciach :) Ja sie osobiscie ciesze bo pamietam te nedzna dyskusje o zdradach i idealach :) I tak jak mowilem bede Ci przypominal za kazdym razem jak tylko bedziesz mial plusa z kims z GBC lub BOB :) czy to z korpem czy z osoba :D w imie twojej zasady "Ze zdrajcami nigdy!"
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej