Eve Online > Dyskusje ogólne
Baddon na projectilach i takie tam
VonBeerpuszken:
Napisałem "praktycznie" co miało znaczyć EM i odrobinkę thermal. Mówimy o kryształach T1. Atakując amarra wiem jakich obrażeń oczekiwać, atakując np. matara czy gallente nie jestem do końca pewien, bo niektóre ammo zadaja eksplosiv plus kinetic, inne eksplosiv plus thermal, a jeszcze inne EM plus kinetic plus eksplosiv.
Doom:
Może chodziło o to ze pod amarczyka najłatwiej resisty dobrać?, chyba żaden ich ship nie ma hangaru i / lub bandwitch żeby dorzucić znaczący dps w postaci dron do tego jaki ładuje sam bs?
Tak samo jak z amarskimi i ich frakcyjno pochodnymi?
VonBeerpuszken:
Armageddon może nosic heavy drony, dość znacząco podnosząc DPS. Z tym że geddon nie jest łatwym okrętem w fitowaniu, szczególnie gdy chcemy zamontować działa wiekszego zasięgu (beamy)
Ellaine:
No właśnie, a jest tak dlatego że arbitratory, cursy, pilgrimy, sacrilege nie istnieją, Harbi nie ma wcale miejsca na drony a Amarrskie BSy wcale nie mają 125, 75, 75 metrów jak odpowiednie BSy wszystkich ras oprócz Dominixa i Scorpiona?
edit: No tak beerze, ale nie chcemy :)
Doom:
Napisałem chyba to raz. Dwa pisałem w kontekście Battleshipów. Trzy poza wspomnianym Armagedonem żaden z wymienionych (uwzględniając tu też mniejsze statki które faktycznie mają imponujące hangary) nie udźwignie kontroli nad 5 heavy dronami, a i w jego wypadku wzięcie pełnego seta ciężkich dronów = zero obrony przed mniejszymi draniami. Dużo na fitach pvp się nie znam, ale czy przypadkiem ciężkie drony w czymś innym niż mini carier pokroju dominiksa nie są zbyt popularne właśnie dlatego że a) szybko się kończą bo nie ma miejsca na rezerwowe jednostki b) nie stanowią skutecznej ochrony przed mniejszymi natrętami?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej