Eve Online > Dyskusje ogólne
Baddon na projectilach i takie tam
Tooten:
A propos mieszania dział...
http://kb.wn-alliance.com/?a=kill_detail&kll_id=27548
http://kb.wn-alliance.com/?a=kill_detail&kll_id=27562
Goomich:
Jak ma się 8 takich samych dział, to nie jest mieszanie.
VonBeerpuszken:
Chyba chodziło o to że na amarskim okręcie nieamarskie działa. Osobiście nie widze w tym nic smiesznego, można w ten sposób osiągnąc tę samą siłę ognia, a nawet wyższą niż na laserach zyskując do tego możliwość lepszego stankowania okrętu czy stabilność capacitora bez montowania cap rechergerów itp. a co za tym idzie "marnowania" slotów. Sam latam amarrskimi okrętami, i to co mnie w nich drażni to właśnie "oryginalne" uzbrojenie - ogromna zaleta to brak zużywającej sie amunicji i dobre zasięgi, wady - capożerność (w przypadku padu capa jesteśmy bezbronni jak niemowlaki), praktycznie jeden rodzaj zadawanych obrażeń.
Niedawno zrobiłem eksperyment, założyłem autocannony na mallera, z ammo EMP stał sie o wiele bardziej "morderczy" niż na latarkach ;)
SokoleOko:
Tym bardziej, że Abaddon - w przeciwieństwie do pozostałych amarrskich BS-ów - nie ma bonusa do "cap usage" latarek. Coś za coś - przehandlowanie DMG za tak wydaje mi się dopuszczalną taktyką fitowania.
Goomich:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Czerwiec 04, 2009, 13:55:22 ---Chyba chodziło o to że na amarskim okręcie nieamarskie działa. Osobiście nie widze w tym nic smiesznego, można w ten sposób osiągnąc tę samą siłę ognia, a nawet wyższą niż na laserach zyskując do tego możliwość lepszego stankowania okrętu czy stabilność capacitora bez montowania cap rechergerów itp. a co za tym idzie "marnowania" slotów.
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie.
--- Cytat: VonBeerpuszken w Czerwiec 04, 2009, 13:55:22 --- praktycznie jeden rodzaj zadawanych obrażeń.
--- Koniec cytatu ---
Dobra. O CO CHODZI Z TYM JEDNYM RODZAJEM?
Lasery zadają EM i Th, hybrydy Th i kin. Rakiety mają wszystkie 4, ale statki tzw rakietowej rasy bonusują tylko kin, albo wcale (poza Kestrelem). Amarrskie mają bonusa do wszystkich (sic!). Drny też mają wszystkie rodzaje dmg, drone bełty mają nawet bonus do wszytkich typów, ale i tak uzywa suię tylko albo najsilniejszych, albo najszybszych (th/ex). Tylko te głupie projectile mogą dobierać je sobie, ale to i tak dotyczy tylko 3, czy 4 typów amunicji i żaden z nich nie jest t2.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej