Eve Online > Dyskusje ogólne
Baddon na projectilach i takie tam
Nosum Hseebnrido:
Maller na AC jest tez fajny.
Gacul:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Czerwiec 04, 2009, 13:55:22 ---Niedawno zrobiłem eksperyment, założyłem autocannony na mallera, z ammo EMP stał sie o wiele bardziej "morderczy" niż na latarkach ;)
--- Koniec cytatu ---
Huh ? AC mają mniejszy dmg niż latarki. Do tego maja mniejszy zasięg co ozacza, że musza siedzieć wiecej na falloffie. Siedząc poza optimale dmg spada i celność. Jeśli chodzi o close range guny to blastery mają największy dmg ale majmiejszy optiaml i falloff. Więc jako tako lasery maja najwiekszy dmg. Pozatym jak ktoś fituje statek na pvp to różnice w resach na armorze sa niewielkie. Nie wiem jakim sposobem Twój maller jest wiekszy zabijaka. Chyba że mówimy o misjach.
--- Cytat: Tooten w Czerwiec 04, 2009, 16:43:44 --- Tak, tyle, że myrm nie ma żadnych bonusów do medium hybryd. Nie ma znaczenia, czy wsadzisz mu projectile, czy medium beamy, czy hybrydy. Abaddon ma bonus do damagu z large energy. Raile mają mniejszy damage, ale większy zasięg od artylerii, zużywają mniej capa niż tachyony, no i abaddon jest od rokha lepszy w tym, że łatwiej we flocie o armor repa niż shielda (no, o ile carrierów nie ma, wtedy to trochę bez znaczenia). Tamten fit na railbaddona mógł być co najwyżej bez celowy albo niszowy, a nie "ojej ojej jakie śmieszne, najpocieszniejszy fit jaki widziałem ojej ojej".
Z argumentem o damagu się nie zgodzę, bo o ile można zmieniać damage na bliskim/średnim zasięgu, to amunicja snajperska do arty- Tremory, zadają tylko explo i kinetic. Chcesz zmienić damage- ok, ale w tym momencie artyleria traci bardzo dużo na zasięgu.
--- Koniec cytatu ---
Po co z abaddona robić snipe skoro jest poc, który jest tańszy i łatwiejszy do sfitowania? ???
Po drugie kto w trakie walki traci czas na zmiane amunicji (kto wogóle wozi ze soba phased plasma albo titanium sabot :2funny:).
Voulture:
Heh roznica jest inna i generlanie cala ta dyskusja rozchodzi o onastepujace fakty: megas jest super ekstra sniperem, jak ktos ma raile t2 to ma i megasa i uzywanie raili na czymkolwiek innym, np na tym abadonie to porazka. Z drugiej strony matarzy maja z dupy bsy. Zalozenie t2 projectili na tego abadona, czyli te 10 dni skillowania by miec bsa na 4 to ogromna roznica w tanku i zadna roznica w zasiegu. Dmg znowu tez nie taki duzy a rof juz nie za bardzo w niper bsach sie liczy. Ludzie ktorzy wsadzaja t2 projectile na aabadona prawdopodobnie po postu nie maja jeszcze latarek t2 i bardziej im to sie oplaca. Jest to dalej fail, ale zdecydowanie mniejszy niz wsadzanie raili na amarskie bsy :P
Loc0:
Tak po prawdzie to wszystkie tez mixy sa, ze zacytuje sam siebie "pocieszne".
Dla mnie sprowadza sie to do jednego - nie masz skila nie latasz. Przeciez oni nie robili chyba bs fullt2 skill planu jako podstawy, ale mieli inne shipy (powinni miec?) do latania.
FAIL i koniec.
Rabbitofdoom:
Wiecej niz jeden rodzaj ammo to calkiem przydatna rzecz w niektorych przypadkach. Fakt ze w czasie samej walki to mozna najwyzej w latarkach zmienic ammo. Osobiscie badonem na projectilach latalem tylko niektore misje gdzie efektywny dps byl wiekszy z artyleri niz z laserow. Na pvp srednio widze chyba ze nie wiem jako bait moze. Raile to nie wiem po co pakowac chyba jednynie jak ktos ma wyskilowane mocno i ma wiecej dps z raili niz z lazorkow.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej