Eve Online > Dyskusje ogólne
Baddon na projectilach i takie tam
Tooten:
Ten tak. Czyli jak White Noise traci 2 bsy z działami niepasującymi do rasy, to jest hmm... Normalka... Jak MM traci jednego, to jest "pocieszny fit", "głupi fit", "z rana popatrzyłem jeszcze raz jak można głupio sfitować BSa - świetnie humor poprawia :2funny:". Ale wiadomo. Standings are king...
Doom:
A może chodzi o to ze reile nawet z bonusami mają cienki damage, a bez bonusów i w dodatku na statku który capa na różne inne rzeczy zużywa są nie teges? Projectile są polecane jako uber fajne ze względu na to że właśnie nie żrą capa, maja rożny damage, dobry wygar. Noż kurde chyba nawet jeden z popularniejszych fitów pvp na myrmida miał projektile?
Tooten:
Tak, tyle, że myrm nie ma żadnych bonusów do medium hybryd. Nie ma znaczenia, czy wsadzisz mu projectile, czy medium beamy, czy hybrydy. Abaddon ma bonus do damagu z large energy. Raile mają mniejszy damage, ale większy zasięg od artylerii, zużywają mniej capa niż tachyony, no i abaddon jest od rokha lepszy w tym, że łatwiej we flocie o armor repa niż shielda (no, o ile carrierów nie ma, wtedy to trochę bez znaczenia). Tamten fit na railbaddona mógł być co najwyżej bez celowy albo niszowy, a nie "ojej ojej jakie śmieszne, najpocieszniejszy fit jaki widziałem ojej ojej".
Z argumentem o damagu się nie zgodzę, bo o ile można zmieniać damage na bliskim/średnim zasięgu, to amunicja snajperska do arty- Tremory, zadają tylko explo i kinetic. Chcesz zmienić damage- ok, ale w tym momencie artyleria traci bardzo dużo na zasięgu.
Ellaine:
Ogólnie, taki Abaddon jest dyskusyjny ale daleko mu do prawdziwie śmiesznego fita.
VonBeerpuszken:
Zauważyłem że wszystko co jest zdeczunia "nieortodoksyjne" jest zaraz śmieszne.... owszem, niekoniecznie przemyslane jest pakowanie raili do Harbingera, bo ten ma bonusy do dmg laserków, ale znów do Prophecy nie ma najmniejszrgo znaczenia, bo ten ma bonusy do armora. Do tego raile są mniej gridożerne nie mówiąc o capożerczości. A zasięg? Na Prphecy i tak sie pcha pulsy o nikczemnym zasięgu, można beamy, ale juz trzeba sie troche nagłówkować.
Ogólnie składając amarra (niektóre) na railach ma sie większe pole manewru w fitowaniu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej