Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - Górnictwo II

<< < (26/34) > >>

naye666:
SokoleOko@ oooooook widze ze znawca zabral glos... Twoja opinia. 100% bledna ale widze juz przynajmniej na kim zarabiam <3

SokoleOko:
Chyba,  że to się zmieniło po zmianach w ubezpieczeniu, ale liczyłem to kiedyś i wychodziło mi (przy skillach all V i obrobionych BP), że jednak więcej warte są minsy.

OK, super, można kopać w hisecu za całe 10 mil/h, po zrobieniu z tych minsów shipów doliczać - niechby! - 10% marży, czyli mieć 11 mil/h. Tyle, że na tłuczeniu NPC zarabia się kilkakrotnie więcej, więc.... ?

Mam wymaksowanego hulka na alcie i niby mógłbym sobie kopać afk w Empire na alt-tabie, ale po prostu CBA się tym zajmować.

Ellaine:
Ceny statkow i minsow wahaja sie, wiec czasem zdarza sie ze statki sa ponizej minsow, szczegolnie jesli liczysz ceny minsow z sell orderow na jakims zadupiu gdzie sa drogie. Z reguly jednak na BSie zarabialem kilka do kilkunastu milionow sprzedajac go po atrakcyjnej cenie. Na mniejszych statkach zarobek proporconajmnie wiekszy a nominalnie mniejszy.

Doom:
Jeśli idzie o empire, to to się udało ccp zrobić trochę równości między raterami i industrialami bo jesli mission ruuner zarabiał tylko na misjach (loot i saveg to było zdrugie tyle co bounty) to teraz ma poważne spadki w zyskach.

Następna sprawa to sprzedaż. Jak sie robi bs'a i targa go do jity to ekhem. Ale już bs zrobiony na jakimś zadupiu ze słabym rynkiem może ładnie zejść nawet relatywnie sporo drożej niż cena w jita, np właśnie dlatego że to zadupie i ludziom nie chce sie tłuc xx jumpów do huba

sc0rp:

--- Cytat: Platfusek w Wrzesień 04, 2010, 22:46:22 ---Można w hi sec zarobić pod warunkiem że masz Hulka z t2 minerami, ale nawet wtedy (niestety) podobno bardziej opłacalne jest robienie misji (zwłaszcza Ravenem). Ogólnie to sam jestem górnikiem ale chyba mogłem iść w stronę misji, bo tutaj (misje w hi sec) podobno 25 milionów na godzinę można wyciągnąć (vs moje może 10 też w hi sec).

--- Koniec cytatu ---

25kk/h Ravenem na misjach L4? Chcialbym to zobaczyc.

Oczywiscie mozna wycisnac ponad 30kk/h + LP na misjach L4. Ale to ani Ravenem ani poczatkujaca postacia. A to ze wolisz kopac veldspar w hi niz Mercoxit (tak tak wiem kopie sie to nie hulkiem a skiffem czy jak tam tej koparce dali nazwe) czy Arkanor to przeciez Twoj wybor - jest wiele corpow siedzacych w 0.0 co chetnie przygarnie gornikow a nawet podaruja bonusy od rorquala ;)

http://eve.grismar.net/ore/ tu masz porownanie wartosci rudy na m3, pewnie troche sie bedzie roznic od rzeczywistosci ale pokazuje mniej wiecej roznice Veldspar ma 71isk/m3, najlepsza ruda w hi - Kernite 88isk/m3 a Mercoxit - 757isk/m3 i Arkanor 537isk/m3.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej