Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - Górnictwo II

<< < (27/34) > >>

Goomich:
A teraz wrzuć ceny minsów z np. Jita... :P

SokoleOko:

--- Cytat: Dark Flonoe w Wrzesień 05, 2010, 19:14:48 ---http://eve.grismar.net/ore/ tu masz porownanie wartosci rudy na m3, pewnie troche sie bedzie roznic od rzeczywistosci ale pokazuje mniej wiecej roznice Veldspar ma 71isk/m3, najlepsza ruda w hi - Kernite 88isk/m3 a Mercoxit - 757isk/m3 i Arkanor 537isk/m3.

--- Koniec cytatu ---

Te ceny są strasznie stare, Arkonor dzisiaj to około 200 ISK/m3, Mercoxit nawet mniej.

sc0rp:
a veldspar nadal 71 czy moze 20? ;)

Oxylan:

--- Cytat: Platfusek w Wrzesień 04, 2010, 22:46:22 ---Można w hi sec zarobić pod warunkiem że masz Hulka z t2 minerami, ale nawet wtedy (niestety) podobno bardziej opłacalne jest robienie misji (zwłaszcza Ravenem). Ogólnie to sam jestem górnikiem ale chyba mogłem iść w stronę misji, bo tutaj (misje w hi sec) podobno 25 milionów na godzinę można wyciągnąć (vs moje może 10 też w hi sec).

--- Koniec cytatu ---

Zawsze możesz zacząć skilować statki do walki i skile z missile czy gunery, prędzej czy pózniej i tak nie ma co skilować, coś  o tym wiem bo przez kilka pierwszych miesięcy skilowałem tylko industy + koparki a ogólnie to kopałem i zajmowałem się tematem industry przez ponad rok i wcale nie twierdze że to zmarnowany czas, cała reszta to ponad 60mil sp w innych skilach przydatnych do latania shipami combat + skile na guny tank, elektronika itp.

Co do kopania vs misjonowanie w empire, to faktycznie dobrze wyskilowany ship do misji zgniata hulka jesli chodzi o isko godzine, ale trzeba poświęcic dwa razy więcej czasu na skilowanie takich statków żeby ta isko godzina była o wiele lepsza w praktyce niż isko godzina w przypadku hulka z małym nakładem skilów, tak czy siak Hulk to dobry statek do zarabiania zwłaszcza dlatego że nie trzeba go tak dlugo skilować.

Obecnie klepie misje na 3 konta i wychodzi mi 160mil na 7-10 godzin, i to może wygląda dużo ale naprawde nie jest to rewelka bo średnia to 16-22mil max na godzine, wychodzi na to że to takie błędne koło, bo przecież alty muszą na siebie zarabiać ;) grając jedną postacią jest podobnie i nie trzeba się troszczyć o alty, jedny plus to szybsza farma lp, przewijanie misji i to że top  lvl 4 robi się w 15-20 minut a pozniej mozna afkować.

Youno:

--- Cytat: Doom w Październik 21, 2009, 02:12:03 ---Zleży jak chcesz kopać. Dwie dominujące szkoły to:
- aktywny mining wtedy ładuj w low upgrady stripów, stripy t2 z kryształami t2
- afk mining - tu częściej sie stosuje t1 stripy i cargo mody + cargo rigi zeby jak najrzadziej zaglądać do gry
Drony zależą od seca systemu górnicze tylko tam gdzie ratów nie ma, jak są raty to raczej trzeba pilnować bo t2 dronki trochę kosztują (za to "lepsze" skałki)

--- Koniec cytatu ---

Cz ktoś mi powie jak dokładnie nazywają się te cargo expandery na rig sloty bo szukam na markecie i nie mogę znaleźć, z góry dzięki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej