Śmietnisko > Off Topic

Windows 7

<< < (16/19) > >>

Straszny:

--- Cytat: Mona X w Styczeń 20, 2010, 02:35:12 ---W porównaniu do czego?

--- Koniec cytatu ---
32 +32 vs 64+ 64.... to chyba oczywiste

@Gregu
nie nie, na zwyklych pc - ja nie napisałem że obciążenia były duże :), ale były większe na wersji 64bitowej, fakt że to są pojedyńcze procenty, ale wersja całkowicie 64bitowa powinna mniej obciążać CPU niż wersja 32+32, to jest dla mnie dziwadło.

Goomich:
Chyba dla ciebie. :P

64-bitowe liczby są dwa razy większe od 32-bitowych, więc zajmują dwa razy więcej miejsca w pamięci. A jak mamy 2 razy większe dane, to procesor też potrzebuje więcej czasu, żeby je przetrawić.

Straszny:

--- Cytat: Mona X w Styczeń 20, 2010, 10:16:20 ---Chyba dla ciebie. :P

64-bitowe liczby są dwa razy większe od 32-bitowych, więc zajmują dwa razy więcej miejsca w pamięci. A jak mamy 2 razy większe dane, to procesor też potrzebuje więcej czasu, żeby je przetrawić.

--- Koniec cytatu ---

z tym procesorem to nie do końca powinno tak być - przecież ma 2 razy większą szyne po to żeby właśnie nie zabierało to więcej czasu,  a wręcz przeciwnie, wszystko powinno przyśpieszyć.

Xarthias:
Po kilku miesiącach używania najpierw Win7RC a potem normalnej (Ultimate) dochodzę do wniosku, że RC było lepiej dopracowane niż "pełen" system :P
Przy normalnym użytkowaniu, po 8 miesiącach RC chodził dokładnie tak samo jak tuż po instalce.
Po 4 miesiącach "pełnego" system tak muli, że historia... Czyszczenie keszów, tempów, rejestru itp niewiele daje.... A startuje dłużej niż trzyletnia Vista, mimo, że na początku był o połowę szybszy. I wcale nie mam zasranego autostartu, bo z zasady wywalam z niego co się da (msconfigiem ofkors :P).
Aaaaa RC wróć :P
Jak to dobrze, że dziś/jutro będę miał nowego lapka, wydajniejszego, może nie będzie tak mulił, a na starym walnę ubuntu 10.
A miało być tak pięknie :P

Raiha:

--- Cytat: Xarthias w Maj 05, 2010, 11:34:17 ---
Po 4 miesiącach "pełnego" system tak muli, że historia... Czyszczenie keszów, tempów, rejestru itp niewiele daje.... A startuje dłużej niż trzyletnia Vista, mimo, że na początku był o połowę szybszy. I wcale nie mam zasranego autostartu, bo z zasady wywalam z niego co się da (msconfigiem ofkors :P).
Aaaaa RC wróć :P
Jak to dobrze, że dziś/jutro będę miał nowego lapka, wydajniejszego, może nie będzie tak mulił, a na starym walnę ubuntu 10.
A miało być tak pięknie :P

--- Koniec cytatu ---

EE , nie wiem co ty instalujesz w systemie , ale mi po 5 miesiącach działania wersji Home Premium , działa tak samo szybko jak na początku :) Żadnego mulenia się czy coś ;]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej