Śmietnisko > Off Topic

Windows 7

<< < (15/19) > >>

Khobba:

--- Cytat: silvia w Styczeń 19, 2010, 23:40:35 ---Przeca AE, PS, 3DS/Maya to sa specjalistyczne. No chyba, ze wiesz lepiej, to powiedz, a ja juz sie nieodezwe...

--- Koniec cytatu ---

Widzisz, są na tyle "ogólne", że MS i producenci mocno zadbali o kompatybilność. Chyba naprawdę mało miałeś do czynienia z mocno specjalistycznym softem :)

Straszny:
dokładnie, najpopularniejszy graficzny program na świecie trudno nazywać "specjalistycznym". To jest wielki kombajn graficzny, owszem ale nie program specjalistyczny.

Tak samo modelery i renderery 3D - te popularne to nie jest oprogramowanie specjalistyczne, często w profesjonalnych produkcjach używa się własnych engine modelerów a rendering przeprowadza na wynajmowanej render-farmie.

aha
mi się Win7 całkiem nawet podoba, ale to nie znaczy że mam udawać że nie ma wad. No i ta z pupy cena....

Goomich:

--- Cytat: Scaryman w Styczeń 19, 2010, 23:15:04 ---a propo jeszcze domowego wykorzystania i "lepszości" wersji 32 i 64 bit Win7
jak zrobiliśmy sobie testy media player classic +ffdshow (wersje 32 bit i 64) to nie mogłem wyjść ze zdziwienia - ale jest tak że 64bitowy pod 64bitowym systemem zużywał więcej pamięci i... mocniej obciążał CPU, kompletnie imo bez sensu.

--- Koniec cytatu ---

W porównaniu do czego?

komisarzzawada:
Wydaje mi sie ze mowienie  ze jest cala masa baboli to moze troszke przesada, bo widzialem ze ludzie instaluja siodemka na najbardziej szrotowych plytach msi i problemow nie z samym systemem nie maja[ choc nie powiem ze ich nie ma, moze poprostu rzadko sie to zdarza.

A duzo mocniej obciazal to cpu? i ile tego zuzycia w ogole bylo? Przy tych procach co ludzie wsadzaja do kompow to chyba nie ma az takiego znaczenia.

Gregu:
@straszny
jesli media player zużywał więcej mocy cpu to coś miałeś skopane(lub integre intela na pokładzie)
u mnie zużycie proca przy mkv czy innym badziewiu hd(1080p/i) z rzadka sięga 7%, a to i tak przy ruchach myszką czy grzebaniu dodatkowym, samo odtwarzanie to 1-4%...i to przy włączeniu filtrów wyostrzających

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej