Śmietnisko > Off Topic
Windows 7
Voulture:
Mam i zdecydowanie polecam. Dla mnie oszt nie ma zadnego znaczenia bo za windowsa placic nie musze (nie, to nie tak: MSDNAA). Przesiadalem sie z xp'ka wraz z nowym kompem wiec odczucie mam pewnie subiektywe. Zreszta, pisalem juz cos tam gdzies tam.
Zaraz skleje watki. Uzywamy funkcji szuaj nastepnym razem.
silvia:
Pamietalem iz byl wczesniej watek, lecz zdawalo mi sie, iz on byl o becie i tym co z 7-demki wyrosnie.
@Scary: a jaki soft ci niby nie chodzi? AE dziala (a jesli sa jakies problemy, to zostana wyeliminowane w CS5 (64bity!! :love:), PS takze. 3DS max tez pewnie dziala, a jesli 3ds to i maja. Poniektore CADy tez smigaja. Z czym ty masz te problemy? :D
I pytanie offtopowe, techinczne - czy jesli zainstaluje windowsa 7 to potem przy instalacji windowsa xp nadal bede musial mu dac sterowniki do ahci/raid?
Khobba:
Choćby AutoCAD 2008 nie działa (z tego, co wiem od szwagra, sam nie używam)
--- Cytat: silvia w Styczeń 19, 2010, 22:41:31 ---I pytanie offtopowe, techinczne - czy jesli zainstaluje windowsa 7 to potem przy instalacji windowsa xp nadal bede musial mu dac sterowniki do ahci/raid?
--- Koniec cytatu ---
Huh? Masz na myśli ten XP mode wbudowany w siódemkę? ZTCW, nie, bo xp jest uruchamiane w maszynie wirtualnej (specjalna wersja VirtualPC) jako gość więc całą brudną robotę robi supervisor i host OS.
Straszny:
@silvia
np nie działa Remote Desktop dla Xerox FreeFlow pod SunOS. Starsza maszyna Docucolor 6060 wogóle nie pracuje z Win 7 >:(, nowsza DCP 700 pośrednio tak.
Kolega tydzień zmagał się z FLStudio - też nic z tego nie wyszło (nawet ten wirtualizowany tryb zgodności nie pomaga), sam z kumplem siedziałem przy Pinnacle TVCenter, też porażka wyszła i nie poszedł stabilnie. Baboli jest cała kupa (źle pracujące płyty główne, nie działajace modemy itd)
PS specjalistycznym oprogramowaniem.. padłem :2funny:, zaraz sie dowiem że MS Office to specjalistyczne oprogramowanie.
a propo jeszcze domowego wykorzystania i "lepszości" wersji 32 i 64 bit Win7
jak zrobiliśmy sobie testy media player classic +ffdshow (wersje 32 bit i 64) to nie mogłem wyjść ze zdziwienia - ale jest tak że 64bitowy pod 64bitowym systemem zużywał więcej pamięci i... mocniej obciążał CPU, kompletnie imo bez sensu. Przy 4 GB w komputerze wybór ze wgledu na obsługę pełnych 4 GB w wersji 64bit też nie jest jasny.. co z tego że system widzi więcej, jak i rdzeń Win7 (i Visty 64) i uruchamiane 64bitowe programy zabierają więcej ramu od wersji 32bit, a przyśpieszenia nie widać. Jedyne co w nich pewne to kijowsza kompatybilność wsteczna. :)
silvia:
Przeca AE, PS, 3DS/Maya to sa specjalistyczne. No chyba, ze wiesz lepiej, to powiedz, a ja juz sie nieodezwe...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej