Śmietnisko > Off Topic
Windows 7
silvia:
Roznic pomiedzy vista, xp i seven niema - to juz wiem od dawna.
Raczej chodzi mi, czy duzo jest walenia sie z programami (by znalezc inny, pod 7-demke, itp.)
Interface... da rade ustawic by byl taki jak w windows XP (albo przynajmniej przesiwitywanie okien wylaczyc, zmniejszyc rozmiar ikon, itp)? :D
Ja lubie jak interface jest przejrzysty, anizeli ladny (i pewnie dlatego nigdy nie przesiadlem sie na viste).
komisarzzawada:
Z moich doswiadczen serwisowych, klienci z win7 jakos mniej narzekaja na problemy z systemem niz w przypadku visty, mozna by powiedziec ze jest ciut ladniejszy( no ale to moze byc moja subiektywna opinia). A, i chyba szybciej sie bootuje ;)
Straszny:
--- Cytat: Komisarzzawada w Styczeń 19, 2010, 20:17:48 ---Z moich doswiadczen serwisowych, klienci z win7 jakos mniej narzekaja na problemy z systemem niz w przypadku visty, mozna by powiedziec ze jest ciut ladniejszy( no ale to moze byc moja subiektywna opinia). A, i chyba szybciej sie bootuje ;)
--- Koniec cytatu ---
bootuje szybciej, ale wolniej zamyka (za to szybciej wchodzi i wychodzi ze stanu uśpienia), do tego faktycznie startuje ładnie ale część usług ładuje się już po starcie w tle i de facto komputer nie od razu jest gotowy do pełnej pracy.
Ogólnie jest to krok do przodu przy Viście, mi się podoba, mam 1 licencję i zastanawiam się nad zmianą moich Vist i XPeków, za jakiś czas ofc bo ciągle z niektórymi specjalistycznymi programami Win7 nie działa. Faktycznie taki SP3. Sam Vista w firmie i w domku zupełnie mi nie przypasiła, żałuje tych licencji które wziałem, zarówno 32 i 64bit.
Wkurza brak możliwości upgrade z WinXP a ceny zdecydowanie są zawyżone.
komisarzzawada:
W sumie cena siodemki jest troche z kosmosu. A brak mozliwosci upgradu moze jest zwiazany z czyms wiecej niz z checia zarobienia grubego szmalu ;) W sumie siodemi zaczynaja dawac do coraz wiekszej liczby gotowych zestawow nie?
Fedajkin:
--- Cytat: Raiha w Styczeń 19, 2010, 15:04:53 ---Co do samego win7 mała uwaga , wersja OEM jest z godnie z licencja kupowana przez normalnego użytkownika nielegalna. :diabeł:
--- Koniec cytatu ---
Widzę, że wiesz że gdzieś dzwoni ale nie do końca wiesz gdzie...
Dokładniej chodzi o to, że wersja OEM jest przeznaczona dla tak zwanych składaków, czyli komputerów składanych przez wyspecjalizowane firmy i sprzedawanych później w zestawie z ową wersją OEM. Tak stwierdził M$, a dokładniej któryś z młodszych członków zarządu, po czym rzecznik firmy wycofał się z tego komentując: że jednemu z prezesów, chodziło o to, że każdy użytkownik, który kupuje komputer "na części" i składa go samodzielnie w domu również może dokonać zakupu wersji OEM, co w gruncie rzeczy powoduje, że sama idea oprogramowania OEM staje się idiotyczna i jakby się zastanowili, to żeby zarobić mamonę powinni wycofać OEM i mieliby kłopot z głowy (kłopot = trudne wypowiedzi swoich prezesów, które w rzeczywistości są prawidłową interpretacją zapisów ich własnej licencji OEM).
Scaryman - nie przejmuj się, osoby, które dokonały upgrade z Visty też się wpieniają bo nie wygląda to tak pięknie jak opisal to M$. Aby zrobić instalkę w7 musisz najpierw zainstalować Vistę... :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej