Śmietnisko > Off Topic

Windows 7

<< < (12/19) > >>

Khobba:
Szczerze mówiąc, nie, nie widziałem testów.

3,5 raza to kompletnie subiektywna wartość oparta na wygodzie użytkowania, "urodzie" interfejsu, współczynniku "ale fajnie, coś nowego" oraz autosugestii (pozytywne opinie innych oraz to, że nie jest to "znienawidzona vista"), czyli dokładnie tych czynnikach, na których opiera się 80% kupujących.

To trochę tak jak z szamponem, który zapewnia dokładnie "30% więcej puszystości"  :P

Qreg:
Na mocnym kompie, nie widac roznicy wydajnosci miedzy vista a 7 (oczywiscie 64bit).

Natomiast subiektywna ocena dotyczaca wygody uzytkowania jak dla mnie przemawia zdecydowanie na korzysc 7. Bardzo intuicyjny interfejs, szybko do siebie przyzwyczaja i po niedlugim czasie ciezko sie na viscie odnalezc :) a XP... coz szczegolnie 64 bit to proteza systemu IMHO ;)

JimmyBrownie:
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jaka jest konkretnie różnica między 64 a 32 bitowymi Windowsami?;  ^^

Xeovar:

--- Cytat: JimmyBrownie w Stycznia 19, 2010, 13:01:48 ---Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jaka jest konkretnie różnica między 64 a 32 bitowymi Windowsami?;  ^^

--- Koniec cytatu ---

64bit:
1. Pozwala na adresowanie wiecej niz 4GB ram bez sztuczek
2. Pozwala na wykorzystywanie przez jeden program więcej niż 2GB ram bez sztuczek
3. Pozwala na wykonywanie kodu 64bitowego
4. Wymusza emulowanie wykonania kodu 32bit (co zasadniczo od visty działa bardzo dobrze i przezroczyście dla użytkownika)

Zasadniczo na dzisiaj główny zysk jest przy aplikacjach serwerowych (które są dużo częściej dostępne w wersji 64bit niż inne) jako że one częściej mają zapotrzebowanie na ram.

Dla przeciętnego gracza sens ma to tylko jak masz 4GB ram i więcej, i jest to dyskusyjne.
Nie zmienia faktu że jest to kierunek przyszłościowy i lepiej się przyzwyczajać, plus w ciągu 3 lat używania visty i 7 64bit nie miałem problemu z żadnym starszym softem

Raiha:
64bit:

Ogólnie z mojej strony mogę dodać ze na 64bitach gry i w ogóle system lepiej się zachowuje.

Co do samego win7 mała uwaga , wersja OEM jest z godnie z licencja kupowana przez normalnego użytkownika nielegalna.  :diabeł:
Cena BOX jest strasznie droga , lepiej jak ktoś ma Viste tak jak ja miałem to kupiłem upgrade i przeszedłem na win7.
Co ciekawe licencja pozwala na instalowanie na czystym kompie upgrade (z małym kombinowaniem ale się da). Jeżeli posiada eis wersje oryginalna Visty tudzież XP.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej