Śmietnisko > Off Topic
Windows 7
silvia:
Jak ktos ma, to niech opisz wrazenia.
Fedajkin:
Dużo by pisać, ale postaram się streścić moje wrażenia z posiadanego W7 Professional:
- laptop działa co najmniej 3x lepiej niż na Vista Home;
- o wiele lepsze osiągi na grach i programach
- lepiej skonfigurowane zarządzanie katalogami domyślnymi
- wiele mniej niepotrzebnych rzeczy zainstalowanych w standardzie (co potrzebujesz dodatkowo musisz sam doinstalować)
- na początku trochę wkurza pasek zadań ale idzie się przyzwyczaić
- wkurza zabezpieczenie administracyjne, ale też do skonfigurowania
Xarthias:
A musisz aż dublować tematy? http://www.eve-camp.com/centrala/forum/index.php?topic=6645.0
Dla mnie największą wadą "7" jest cena. Trochę przegięli jak za sp3 do Visty. No i brak bezpośredniego upgrejdu z XP, który jest dużo bardziej popularny niż Vista, trzeba kupować boxa.
Generalnie jest to system jakim miała być Vista z założenia, ale nie jestem przekonany, czy zmiany są tak daleko idące, żeby sprzedawać to jako zupełnie nowy system. Chyba tylko z powodu złych opinii o Viście ten service pack jest nazwany nowym systemem. :) Naprawili większość bolączek poprzednika, więc nie jest źle.
Khobba:
--- Cytat: Laira w Styczeń 19, 2010, 07:41:02 ---Dużo by pisać, ale postaram się streścić moje wrażenia z posiadanego W7 Professional:
- laptop działa co najmniej 3x lepiej niż na Vista Home;
- o wiele lepsze osiągi na grach i programach
- lepiej skonfigurowane zarządzanie katalogami domyślnymi
- wiele mniej niepotrzebnych rzeczy zainstalowanych w standardzie (co potrzebujesz dodatkowo musisz sam doinstalować)
- na początku trochę wkurza pasek zadań ale idzie się przyzwyczaić
- wkurza zabezpieczenie administracyjne, ale też do skonfigurowania
--- Koniec cytatu ---
To wszystko prawda, ale IMO działa ok. 3,5 raza lepiej niż Vista. Naprawdę dużym plusem są konfigurowalne metafoldery typu "muzyka", czy "video". Zabezpieczenie administracyjne jest i tak dużo mniej upierdliwe niż w Viście.
Poza tym, podpisuję się pod tym, co napisał Xarth.
Straszny:
widzałeś test na pclabie ?
http://pclab.pl/art35445-4.html
nie powiem żebym zauważył na nim 3,5 raza lepsze działanie.. ba... moje XP 64bit i Vista 64 praktycznie we wszystkim działają tak samo (fakt że komputery sa wypaśne). Ani testy dysków ani fpsy w grze ani testy cinebencha nie wskazują na wzrost wydajności.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej