Informacje > Centrala - uwagi i propozycje
Kultura języka
Hastrabull:
mysle, ze kolega dwa wyzej ma racje. temat zamkniety, prosze sie dostosowac do zasad ustalonych przez Xarta
Xarthias:
Napisanie kur*** czy pier*** jest jak najbardziej akceptowalne.
Omijanie filtra to napisanie kur.wa - i coś takiego będzie karane.
Co do dysortografii. Ja ją mam na przykład, ale jak chodziłem do szkoły, nie było to cudownym zaświadczeniem pozwalającym olewać ortografię. Raczej "wyrokiem" zmuszającym delikwenta do chodzenia na dodatkowe zajęcia, cięższego zakuwania ortografii i zastanawiania się nad tym co i jak się pisze. Wtedy kląłem tą chorobę z całych sił. Ale wiecie co? Z perspektywy czasu wyszło mi to tylko na dobre. Mimo dysortografii, dzisiaj bez problemów piszę poprawnie i to nie korzystając (no dobra, czasem mi się zdarzy, że muszę zajrzeć do słownika) z ułatwień typu automagiczne sprawdzanie poprawności pisowni. A dzięki dobrej znajomości ortografii i gramatyki pracowałem przez pewien czas jako korektor w jednym z ogólnopolskich czasopism.
Dla mnie zasłanianie się dys* jest tylko przejawem lenistwa. A wszystkim dys* radzę się zastanowić nad tym, co zrobią w przyszłości. Jak będą musieli napisać CV, albo jakieś pismo, maila w pracy etc... Też się będziecie zasłaniać dys*?
Co do całej tej dyskusji. Zasady zostały wprowadzone i obowiązują. Jeśli ktoś ma jakieś pytania, konkretne propozycje czy uwagi do powyższych zasad - to zapraszam, w przeciwnym razie prosiłbym o zachowanie żalów dla siebie.
Blutbart:
Swego czasu umieszczono tu moje opowiadanie (konkurs był), jeden z jego bohaterów trochę klął. Czy teraz zostałoby to ocenzurowane, czy raczej dałoby się słówka niecenzuralne przepuścić? (pytam z ciekawości, a nie by rozpętać dodatkową dyskusję, nie próbuję też nikogo obrażać, ani nic w tym stylu)
Z poważaniem, Darek
myst1q:
z niecenzuralnymi to niema problemu.
gorzej z tymi ktore podlegaja cenzurze :uglystupid2:
Totalizator:
A ja powtarzam że nie ma ładnych i brzydkich wyrazów ale są wypowiedzi wartościowe i są wypowiedzi chamskie i tak to trzeba dzielić.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej