Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - Capitale

<< < (12/15) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: Doom w Wrzesień 09, 2010, 13:49:27 ---Tekst Sokoła z poprzedniej strony sugeruje że carierom rzadko się to udaje

--- Koniec cytatu ---

Doprecyzowując: na zdrowy rozsądek carrier nie powinien się dać złapać. Niestety, spadają głównie totalni kretyni, którzy uznając że skoro "tankują 2000+ DPS", to mogą sobie iść afk/olewać intel/nie patrzeć na local. Często mają totalne failfity (zdarzają się LAR-y), z reguły nie mają neutów ani smartbomb (które jednak skutecznie eliminują drony.

Nie latałem nigdy carrierem, ale naprawdę nie mogę zrozumieć co jest trudnego w warpnięciu na anomalkę, zalignowaniu się na POS-a (nie na stacje!) i robieniu całej anomalki sunąc w stronę POS-a z zawrotną prędkością 50-60 m/s. Patrzę na intel, a jeżeli cokolwiek podejrzanego wskakuje na local, wciskam warp i ląduję na POS-ie. Nawet dron się nie straci, bo fightery podążą za mną w warpie.

sc0rp:
Na all5 carrier sfitowany na 5x DCU robi 1.500 dps a thanatos 1.875

--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 09, 2010, 14:07:58 ---Doprecyzowując: na zdrowy rozsądek carrier nie powinien się dać złapać. Niestety, spadają głównie totalni kretyni, którzy uznając że skoro "tankują 2000+ DPS", to mogą sobie iść afk/olewać intel/nie patrzeć na local. Często mają totalne failfity (zdarzają się LAR-y), z reguły nie mają neutów ani smartbomb (które jednak skutecznie eliminują drony.
--- Koniec cytatu ---

To popatrz teraz nie na zdrowy rozsadek a na rzeczywistosc, jestes w warpie na anomalke, wpada ci host z probe launcheram i cyno(ze juz nie wspomne o tym ze sa cwaniaki co przelatuja przez system skanuja anomalki robia logout na 15min i wracaja warpiac bezpisrednio na anomalke). Nim ty dolecisz te 30au gosc juz jest na tej anomalce co ty wlasnie na nia lecisz lockuje cie, wlacza scrambla, cyno i spadaja ci na pysk 3 matki. Tak to wyglada w pewnym regionie gdzie ratter-hunters sa na tyle cwani ;) Wlasnie dlatego ja nie latam carrierem a podlaczam co najwyzej fightery. Ponadto align carrierem trwa zaje... dlugo.

--- Cytuj ---Nie latałem nigdy carrierem, ale naprawdę nie mogę zrozumieć co jest trudnego w warpnięciu na anomalkę, zalignowaniu się na POS-a (nie na stacje!) i robieniu całej anomalki sunąc w stronę POS-a z zawrotną prędkością 50-60 m/s. Patrzę na intel, a jeżeli cokolwiek podejrzanego wskakuje na local, wciskam warp i ląduję na POS-ie. Nawet dron się nie straci, bo fightery podążą za mną w warpie.

--- Koniec cytatu ---

A co jak intel nie zawsze raportuje?

Generalnie mi sie wydaje optymalnym rozwiazaniem wlasnie subcaps + fightery - dps podobny align, mobilnosc i generalnie mozliwosci spierd.... duzo wyzsze.

Doom:

--- Cytuj ---Na all5 carrier sfitowany na 5x DCU robi 1.500 dps a thanatos 1.875
--- Koniec cytatu ---
Mało kto ma tego skila na 5, jest to chyba jedyny carierowy skill którego mi nie wymieniano żeby wcześniej czy później na 5 to robić :P. Nawet ktoś kto uwaza neuty za zbedne (przecież to nie działa na raty), smarty za niepraktyczne (bo bija tez po dronach) to przeznaczy ten jeden / dwa sloty na remotki, a rozsądnie fitowany carier to właśnie jak Gzu pisał ma tyle dps bo high slot jest fitnięty uniwersalnie

--- Cytuj ---Generalnie mi sie wydaje optymalnym rozwiazaniem wlasnie subcaps + fightery - dps podobny align, mobilnosc i generalnie mozliwosci spierd.... duzo wyzsze.
--- Koniec cytatu ---
Latałem bs'em z pdpietymi fighterami i szlag mnie trafiał jak dostałem punkt od jakiegoś gówna i musiałem je odsyłac zeby wywalic włane drony zeby to zjadły, za to med ship zdolny skasować nawete coś małego na nizkiej obicie po popieciu fighterów robi sie naprawde fajny

sc0rp:

--- Cytat: Doom w Wrzesień 09, 2010, 16:42:21 ---Latałem bs'em z pdpietymi fighterami i szlag mnie trafiał jak dostałem punkt od jakiegoś gówna i musiałem je odsyłac zeby wywalic włane drony zeby to zjadły, za to med ship zdolny skasować nawete coś małego na nizkiej obicie po popieciu fighterów robi sie naprawde fajny

--- Koniec cytatu ---

A probowales poszczuc je painterem i firbolgami (znajomy co lata carrierami mi je polecil jako najlepsze do racenia ze wzgledu na szybkosc i tracking) bo ja nie zauwazylem podobnych problemow z zabijaniem malego badziewia. Inna sprawa ze najwieksza efektywnosc bedzie podpiac pod ship ktory nie ma dronebay jak np. zealot czy cerb bo tak od swojego dps trzeba odjac wlasne drony a jak mozesz uzywac mediumow to zysk zaczyna byc czysto iluzoryczny.

Doom:
To były matarskie fightery używane w angel space, z typowo angelowymi upierdliwymi frytkami po 30k

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej