Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - Capitale

<< < (13/15) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: Dark Flonoe w Wrzesień 09, 2010, 16:26:47 ---To popatrz teraz nie na zdrowy rozsadek a na rzeczywistosc, jestes w warpie na anomalke, wpada ci host z probe launcheram i cyno(ze juz nie wspomne o tym ze sa cwaniaki co przelatuja przez system skanuja anomalki robia logout na 15min i wracaja warpiac bezpisrednio na anomalke). Nim ty dolecisz te 30au gosc juz jest na tej anomalce co ty wlasnie na nia lecisz lockuje cie, wlacza scrambla, cyno i spadaja ci na pysk 3 matki. Tak to wyglada w pewnym regionie gdzie ratter-hunters sa na tyle cwani ;) Wlasnie dlatego ja nie latam carrierem a podlaczam co najwyzej fightery. Ponadto align carrierem trwa zaje... dlugo.
A co jak intel nie zawsze raportuje?

--- Koniec cytatu ---

Jak intel nie raportuje, to jest jakiś fail alliance. Gdy Ushra'Khan mieszkał w zachodnim Catch, to zanim wrogi roam doleciał do systemu, w którym kopałem, znałem jego dokładny skład.

Logoff trapy - faktycznie, najgroźniejsza broń. Jedyną kerbirską stratę w życiu (Hulk) zaliczyłem właśnie w ten sposób.

Sytuacja, w której warpisz na anomalkę, a w TYM MOMENCIE wpada do systemu scout... no cóż, przechodząc na zielonym świetle też może Cię TIR zmieść z przejścia dla pieszych. Na tyle zabitych przez PBN carrierów ani jeden nie spadł w ten sposób. Wszystkie były skanowane NA anomalkach, połowa z nich NIE była na pierwszej anomalne, na której wylądował scout, WSZYSTKIE były głęboko na terytorium przeciwnika, który MUSIAŁ mieć intel o naszym gangu.

Zatem pomijając taki pech (bo logoff trap można przewidzieć: gość znika z locala, ale intel nie raportuje go w sąsiednich systemach) i stosując zasadę - cokolwiek na localu, warp out, jest relatywnie bezpiecznie. Dodajmy do tego, że optymalny do takiego racenia będzie system bez 50+ osób na localu, a okno localu mamy rozciągnięcie do samej góry ekranu.

Ellaine:
Zalignowany carrier jest zasadniczo bezpieczny nawet przed loggoff trap - o tych sprzed 10 minut wiemy a te sprzed dluzszego czasu najpierw musza nas wyskanowac.

Mi w testach niestety carrier jakos slabo zarabial - czas dolotu fighterow i slabe bicie malych ratow negowaly korzysci z rozwalania BSow w pare sekund. Mysle ze to sie sprawdza dopiero w duecie z jakims stateczkiem optymalnym na maly syf. Ale to duzo klikania.

SokoleOko:
W carrierze (w EFT) atrakcyjnie wygląda tank.

Tymczasem w praktyce robiłem sanshowe Sanctumy Machem sfitowanym na armor tank (2 hardenery, LAR) z rigami... 3xCDFE (bo to jest statek do PvP, który przez moment wykorzystywałem do zarabiania.

Jeśli już robić na dwa baty, to ostatnio bawię się Machem na maks dps (4xGyro, 3xTE) pompowanym przez Ospreya (alt) z dwoma reperkami. Wskakuję, zbieram aggro, wrzucam Ospreya na orbitę z włączonym AB i reperkami i zapominam o nim, koncentrując się na strzelaniu.

Goomich:

--- Cytat: Dark Flonoe w Wrzesień 07, 2010, 16:46:47 ---@Mona X a jak sie wysyla ten "sygnal"?

--- Koniec cytatu ---

Statek z cynem musi być we flocie ze statkiem, który będzie skakał. Dla małych capitali (czyli nie dla tytanów i SC) ustawia się 10km od wszelkich materialnych obiektów, które mogłyby go bumpnąć, również od tarczy, jeśli skaczący statek nie ma prawa wlecieć do POSa. Jak już capsel jest gotowy, statek z cynem włacza, erm, cyno. Cyno zjada paliwo (od 450 do 250 ozonu, w zależnosci od skilla, Force Recony palą dużo mniej, ale nie ma sensu marnować statku za 200M i klona za 20, jeśli można użyć statku za 100k i darmowego klona). Żeby puścic broadcasta, cyno, klika na biały trójkąt, gdzie na górnej belce, okna fleet i wybiera bradcast cynosural costam, albo jakoś tak. Nie ma tam zbyt wielkiego wyboru. Ale nie trzeba, capital, który będzie skakał, może kliknąć na siebie, czy na capacitorze, wybrać jump to, na szczyci listy powinien być nick postaci we flocie. Broadcast ma ten bonus, że pokazuje system, w którym jest otwarte to cyno.

--- Cytuj ---Podziekowal, czyli innymi slowy jesli ma tylko podlaczac fightery pod inne shipy i nie brac udzialu w walce to sfituj w cokolwiek no diff?
--- Koniec cytatu ---

Oczywiście, że nie, jeszcze pod posa zapląta się jakiś przypadkowy tytan, odpali do ciebie DD i ktoś to wklei na Najśmieszniejsze i najgłupsze wtopy.

--- Cytuj ---Probowalem i bylo w pod menu "jump to" tylko [No destination] :/
--- Koniec cytatu ---

A twój sojusz ma jakieś aktywne Cynogeneratory?

sc0rp:

--- Cytat: Mona X w Wrzesień 10, 2010, 18:03:50 ---A twój sojusz ma jakieś aktywne Cynogeneratory?

--- Koniec cytatu ---
pewnie to tlumaczy czemu nie moglem wskoczyc na niego - bo nie byl aktywny ;)

Kolejne pytanie: Czy jak podczepie fightery pod subcapsa i ten subcaps wleci na plexa (ded space - ograniczony bramkami) to fightery wroca do carriera czy nadal beda podczepione?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej