Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - PvP, czyli problemy z innymi graczami

<< < (26/38) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: Calix w Czerwiec 29, 2010, 13:29:43 ---może faktycznie zaHACzę się na Vagabondzie

--- Koniec cytatu ---

Mój pierwszy tydzień w Vagabondzie w lowsecu ustawiam bardzo wysoko w "best Eve experience".

Normalnie jak tygrys na polowaniu - wskakujesz, zaryczysz (znaczy decloak po skoku przez gejt) i tylko widzisz na d-scanie jak wszystko spieprza na SS-y lub stacje ;)

Dux:
Ciężka dyktą to sie fajnie lata w małym gangu po WH. Szczególnie jak polujesz na tłukących akurat sleepersów. Jakbyś tam wpadł sabrem to często mógłbyś stracić shipa, zanim ten, na którym banie postawiłeś zdążyłby Cie zlockować :P Tu tank is power :)
No i tak jak napisano. Weź sie lepiej za HACe. Lepiej i bezpieczniej się tym lata. Do tego masz sporo mniej skilowania :)
No ale jak juz chciałbyś tego broadsworda to zadbaj by w gangu mieć kolegę z wypasionym shipem (najlepiej jakiś jakis fajny frakcyjny, bo od razu widać, że drogi). Zawsze jest szansa, że to on będzie wtedy primary :P

ThakRa:
Mam pytanie o missile typu fof, a własciwie o ich zachowanie w otoczeniu pełnym statków. Przykład: Mój korp ma wojnę, jestem w hi secu na bramie i nagle zostałem zjamowany, ładuje fof i strzelam... no i co się stanie? Czy one będą strzelać TYLKO do moich wrogów czy zaraz zwali mi się na głowę CONCORD bo trafią w jakiegoś całkiem neutralnego gracza lub może (co byłoby całkiem idiotyczne) mogą nawet trafiać w kolegów z mojego korpa/gangu? I druga sprawa - czy strzelają do najbliższego statku czy całkiem losowo sieją gdzie popadnie?

naye666:
fof - friend or foe, tzn, że atakują wszystko domyślnie celując

SokoleOko:

--- Cytat: naye666 w Lipiec 03, 2010, 13:07:45 ---fof - friend or foe, tzn, że atakują wszystko domyślnie celując

--- Koniec cytatu ---

Przeczytaj co napisałeś.

Ładujesz FoF-a do launchera/-ów, aktywujesz moduł i teraz automatycznie atakowane jest to, co aggruje Ciebie ("redbox"). Nie potrzebujesz lockować celu, nie musisz przejmować się Concordem. Co do wyboru celu - albo najbliższy, albo najgroźniejszy, ale jak dokładnie to działa - nie wiem. Korzystałem może raz.

Zastosowania FoF-ów są właściwie tylko dwa:
- misje AFK (wpadasz, zbierasz aggro, odpalasz FoF i patrzysz na ekran tylko po to, żeby aktywować launchery po reloadzie)
- PvP jako obrona przed jammem (czyli jak Cię zjammują, ładujesz FoF-y i liczysz, że to zniechęci przeciwnika).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej