Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - PvP, czyli problemy z innymi graczami
Goomich:
--- Cytat: Doom w Kwiecień 19, 2010, 11:23:16 ---Ktoś wie czy jest to możliwe w świetle mechaniki? Wraki na misjach flagowane są jako należące do korpa nie do konkretnego gracza,
--- Koniec cytatu ---
Od kiedy?
Jak ten nubek wydokowywał, to tamten miał obwodkę czerowną, czy żółtą?
Doom:
Nie wydokował ponieważ przez 2h przy próbie undock dostawał komunikat o tym że ma agro status, dopiero po tym czasie agro zeszło mu definitywnie
Dux:
Ja tam myślałem, że aggro, to się dostaje na te 14 czy 15 minut po ataku i tyle. Miałem wczoraj podobnie. Znaczy się wpadł mi taki jeden na misję (przynajmniej nudno być przestało, bo już mnie trafiało :P ), zaczął sobie salvagować i podbierać co nieco z wraków. Na koniec misji miałem przynajmniej okazję sprawdzić, jak ten BS sie sprawdzi przy strzelaniu do "nieenpecowych" fretek. No i jakie skile taki strzał - d... i tyle :P On poleciał, ja poleciałem, coś tam zrobiłem międzyczasie, timer aggro sie skończył. Potem wytaszczyłem jakąś fretę do przefitowania, poleciałem na zakupy, gdy tymczasem gość sobie w sąsiednim systemie bramę kampił typhoonem (dalej na czerwono). Niby nic, bo wraki zostały (zresztą misja kijowa była i nie opłacało się nawet po nie smieciarka lecieć), więc spokojnie mógł sobie przez pewien czas co rusz z każdego wraku coś podbierać. Ale spotkanie wtedy takiego automatycznie włącza także mi agresję? Taki efekt bazyliszka - spojrzysz na takiego i cap, zegarek tyka :D
Doom:
Za to że koleś Ci kradnie wraki tobie nie włącza się agro timer. Jak nie ma Cię na miejscu to nawet nie wiesz że gnojek coś Ci podprowadził tak długo jak nie spotkasz go na gridzie lub cyklicznie nie sprawdzasz lokala pod kątem tego czy ktoś nie jest oznaczony czaszką agresji wobec Ciebie. Agro timer Tobie zaczyna tykać kiedy podejmiesz agresję wobec tamtego. Powinien się również skończyć po 15 minutach od zerwania kontaktu bojowego, a to że koleś pod koniec tego czasu dalej będzie kradł wydłuży agro timer jemu nie tobie. W problemie jaki mieliśmy wczoraj był taki zonk że kadet miał ewidentnie agro po swojej stronie przez te 2h...
Calix:
Khem khem... niedługo (2 dni) kończy mi się minmatar cruisers level 5, jestem także dumnym posiadaczem medium autocannon spec na 4 i supportu na 4/5. Szukam jakiś mądrych/cwanych rodaków którzy podpowiedzą na czym polega siłą Broadsworda z czym to się je (taktyka użycia) i na czym polega jego siła w małych gangach i dużych flotach. Z góry wielkie dzieki za każdą użyteczną informację
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej