Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - rasy i tworzenie postaci

<< < (5/41) > >>

Doom:
Oj kolega coś chyba nie zapoznał się z nowym systemem tworzenia postaci. Aktualnie jest mniej więcej tak jak to kvar opisał + parę jeszcze rzeczy jak np dodatkowe prze konfigurowanie statystyk (które na starcie są teraz prawie równe - charyzma jest tylko trochę niższa)

Sirhan:

--- Cytat: kavar_ w Marzec 22, 2009, 12:51:52 ---Nie maja praktycznie skilli, ale za to trening nowych, do pewnego poziomu, jest przyspieszony dwukrotnie.Boost konczy sie chyba, przy 800k sp.

--- Koniec cytatu ---
Bodajże do 1,6mln sp, napewno nie 800k.
Nie ma rozdawania atrybutów przy tworzeniu postaci (nowy gracz i tak nie wie co jest od czego i w co opłaci się dodawać) za to jest możliwość dwukrotnej zmiany tychże atrybutów. Achury z tego powodu wylewają morza łez, bo minimalna ilość punktów w atrybucie to teraz 5 >:D
Wydaje mi się, że zmodyfikowano też female avatary, lepiej wyglądają i jest więcej opcji do wyboru np. fryzurek (gdyby to kogoś kręciło :coolsmiley:).

Goomich:
Jacyś amarzy też mają 4 charyzmy.

xpocisk:

--- Cytat: Doom w Marzec 22, 2009, 13:22:38 ---Oj kolega coś chyba nie zapoznał się z nowym systemem tworzenia postaci. Aktualnie jest mniej więcej tak jak to kvar opisał + parę jeszcze rzeczy jak np dodatkowe prze konfigurowanie statystyk (które na starcie są teraz prawie równe - charyzma jest tylko trochę niższa)

--- Koniec cytatu ---
Już się zapoznałem:), a co do tego bonusu przy uczeniu skilli to jakoś specjalnie go nie odczuwam.

NeX:
  Aktualnie postacie są tak wyliczone aby z boostem wykonały 800k SP w 14 dni. Nie ma co odczuwać, bo po prostu skill, który na lev 1 wchodził 12 minut teraz wejdzie w 6 itd. Freja z lev 4 na lev 5, to 7 dni przy atrybuach Perc 15 Will 5 na trialu.

Całą masę podstawowych skili, które kiedyś były gotowe, teraz dostajemy za darmo od Aury podczas kilkania pojawiających się tutoriali. Resztę (czasem duble) dostajemy za 10 misji od agentów treningowych. Jest do wyboru trzech - wojskowy, handlowy i industrialny. Można ich położenie zawsze wywołać klikając Helpa na F12. Na dole okienka jest opcja: SHOW TUTORIAL AGENTS. Tradycujnie jak kiedyś za wykonanie misji dostaniemy dwa statki, broń etc. Co daje agent od handlu i kopania nie wiem, ale skillbooki na pewno.

Wydaje mi się, że poza mało oczywistym dla nowych graczy wrzucaniem przez Aurę darmowych książek do hangaru, reszta tutoriala jest wygodna i pomocna trochę bardziej niż kiedyś. Są nowe itemy klasy civilian wprowadzające do podstaw tankowania, wliczając w to nawet speed tank, który dawniej przeciw npc był bezużyteczny, teraz Rifter na 2 x Overdrive + Civilian Damage Control i Afterburner jest nie do ugryzienia na misjach lev 1. Szczególnie, że w dwa med sloty zamiast Weba i Scrambla można też na misje upchać Shield Extendery.

Nowi gracze powinni być usatysfakcjonowani zmianami w EVE.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej