Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - rasy i tworzenie postaci

<< < (37/41) > >>

Aenyeweddien:

--- Cytat: matka w Styczeń 27, 2011, 01:36:37 ---Swój wybór dziele tylko ze wzgledu na wygląd statków. Ammarzy albo Gallente. Portrer nie ma znaczenia bo jestem mile zaskoczony nowym charactor creator i w każdej rasie da się zrobić usatysfakcjonujące mnie osobiście piękne panie pilotki. Atrybuty - wiem ze będę chciał się trochę postrzelać pvp, ale dronki w przypadku gallente wymagają int/per ( o ile pamiętam ) no i dlatego mam cały czas dylemat między tymi dwoma rasami :( bo atrybuty do skillowania pvp nie pokrywają skillowania dronek. Statki mi się podobają w obu rasach. Chcialbym aby mi ktoś zaargumentował to że tak na prawdę jest możliwość/sens skillowania statkow/gunnery różnych ras. Chodzi mi o czas poświecony na skillowanie ship command danej rasy- przecież jak bede chciał nagle BSa zupełnie innej rasy to wszystkie 'drzewka' muszę skillować od frejki/small gunnery innej rasy ; / jaki w tym sens? Ktoś tak w ogóle robi? Przecież to mnóstwo czasu ; |
w skr. ammar czy gallente - pvp : )

--- Koniec cytatu ---

Moim zdaniem to źle do tego podchodzisz; na wyglądzie się nie lata a na pewno nie zaczniesz skillowac drugiej rasy na samym początku (pamiętaj że same statki to pikuś pozostają jeszcze skille około bojowe bez których bs w Twoich rękach nie będzie nawet w ułamku wykorzystywany - mówię tu o skillach z gałęzi navigation, engenering, mechanic...). Kolejna rzecz że na chwile obecna w Roamach przeważają statki średniej wielkości (HACe, logistyki, Comandy...) a z tych to najlepsze pod pvp są niestety matarskie (zresztą poszukaj na forum były już nie raz porównania konkretnych ras pod kontem uzyteczności). A skillowanie więcej niż jednej rasy ma sens tylko jak pisałam raczej nie na początku (ja dopiero teraz robię druga rasę)

Dormio:

--- Cytat: matka w Styczeń 27, 2011, 01:36:37 ---Ktoś tak w ogóle robi? Przecież to mnóstwo czasu ; |

--- Koniec cytatu ---
A co masz go za mało ? Cross robi większość osób grających dłużej (różnie u różnych to wypada), ale zazwyczaj większość na początku ma focus na 1 rasie i ją stara się zrobić "porządnie". Ponieważ nigdy nie było i mam nadzieję, że nie będzie tak, że statki jednej rasy są ogólnie najlepsze we wszystkim, to cross jest po prostu rozsądny.
Każda rasa ma do zaoferowania ship, który po prostu jest co najmniej lepszy od shipów w swojej kategorii (i.e. obecnym królem T3 jest Tengu), co oczywiście nie oznacza, że pozostałe są złe. Robiąc cross większość skilli okołobojowych masz już i tak zrobionych, a reszta się robi stosunkowo szybko (głównie chodzi o spece w broni i skille na dedykowane rasom shipy). Mając zrobiony cross będziesz miał do dyspozycji zawsze najlepszy ship do danej roboty (np. BB jeśli chodzi o ECMy, Guardiana w logistykach, itd.).
To się po prostu opłaca.

Goomich:

--- Cytat: SokoleOko w Styczeń 27, 2011, 07:09:50 ---Jesteś pewien, że w okolicach wakacji będziesz chciał ganiać po stacji pełnym avatarem w spódniczce? :P

--- Koniec cytatu ---

I bez koszuli!

Colonel:
Przy okazji tematu, czy każdy Amarr ma w ofercie kaptur podczas tworzenia postaci?

matka:
Dermio, jeszcze powiedz co to ten cross.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej