Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - PvE czyli problemy z npcami
Xarthias:
Odległość? Może jest najbliżej spawnpointa?
Może ma stand -10 do tych npców i tak go nie lubią, że jest KOS ;)
BTW, wątek przenoszę do TNQ.
cozzack:
odległość nie ma znaczenia bo tak jest zawsze, i kumpel go trzyma na tej samej, a standingi też nie, bo stary gracz który czami z nami robi level 5 jest namierzany przez wszystkich a on standingi to ma beznadziejne;/
Tomash Kovahlsky:
Jezeli misja jest taka, ze caly spawn atakuje od razu, to atakowany jest ten gracz ktory jest najblizej (zwykle to ten ktory wleci jako pierwszy). Jezeli NPCe atakuja falami, to jest problem, bo moga wybrac zupelnie losowo statek do ktorego beda strzelac (choc nadal zwykle jest to ten, ktory jest najblizej), dlatego trzeba je podjudzic, i statek ktory ma tankowac powinien strzelic choc 1 do kazdej grupy, wtedy na 95% to on zostanie zaatakowany przez NPCe. Oczywiscie ta taktyka dziala tylko na obecne NPCe. Po wejsciu Apokryfy, nadal powinno to dzialac w normalnej przestrzeni, natomiast za wormhole'ami beda nowe "inteligentne" NPCe, z ktorymi bedzie sie walczylo prawie jak z innymi graczami.
Oxylan:
Raty na misjach dzielą sie na kilka typow.
1.Auto agro,bija wszystko co tylko wleci pierwsze do poketu.
2.Czekakące na zaczepke,strzelaja kiedy sie je zagruje.
3.Raty podzielone na spawny ktore mogą zagrowac random kazdego kto zaczepi jeden ze spawnow.
4.Raty w spawnach ktore wywolaja agresje wsztkich innych spawnow albo tylko polowe spawnow.
5.Raty z auto agro na caly gang bez wzgledu na to czy juz zagrowaly osobe agrujacą,zwlaszczaj w storyline lvl 4.
Jak widac recepty na uniknięcie agro w 100% nie ma.
Polecam zeby tank wlecial pierwszy i zagrowal wszystkie npc,dopiero jak wszystkie migają jemu na over,daje znak koledze zeby wskoczyl.
Jesli na misji są trigery zaleca sie zeby miekki statek odwarpowal na chwile,i poczekal az nowa fala po trigerach zagruje osobe tankujacą.
Co do sygnatury to prawda im wieszka,tym wiesza szansa na agro,zazwyczaj lapie ship klasy bs-bc,ale bywa ze i shipy wielkosci cruzów lapią szybko,b możliwe ze uwzgędnia tez dystans w jakim jest sie od npc,ale na pierwszy ogien idzie raczej sig shipa.
Czytac opisy na http://eve-survival.org/wikka.php?wakka=MissionReports
Swietny poradnik,opisy kazdej misji.
Jest tam napisane zachowanie NPC (agro) w wiekszosci misji.
Pozdro Oxy
cozzack:
ale zrozumcie mnie, ja wam mówie że musi być prawidłowość, ponieważ, w tej samej misji tak samo stojace statki atakuja w jedenj misji mojego kolego który jest z supoortem, a w takiej samej drugiej, kiedy ja wlece pierwszy i stoje identycznie(bo robiliśmy próby) zanim zdąże wystrzelic do pojawiajacej się fali wszyscy walą w mój support!!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej