Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - PvE czyli problemy z npcami

(1/30) > >>

Xarthias:
Masz problem z misją? Denerwują Cię szczurki na paskach? Tutaj możesz poprosić o pomoc.

cozzack:
Słuchajcie, mam taki problem, jestem stosunko nowym użytkownikiem(6 mln punktów) i często robie misje level 4 ze statkiem wsparcia mojego znajomego który używa go do mosji level 5. I mam taki problem, ponieważ nie wiem dlaczego zawsze wyskakujaca flota atakuje moj statek wsparcia zamiast mnie(mam taki sam statek jak moj znajomy w level 5 i tak samo uzbrrojony, a tam wszyscy atakują jego a nie support). Supprot ma wiecej punktów doświadczenia niż ja i niż mój kolega. Czy wiecie co moze byc powodem takiego czegos, i jak to rozwiazac, znaczy co o tym decyduje. Wiem że istnieje pewna prawidłowość tych ataków, ponieważ jak robimy razem misje level 5 to zawsze wszytkie statki atakują jego, albo jak jest koleś co gra od 4 lat to własnie tego kolesia. Licze na odpowiedź, ps. na anglojęzycznym forum nic nie ma, a tam nie pisałem bo się nie chce zbłaźnic z angielskim:), a i prosze o w miare prostą odpowiedź, bez skrótów jakie zazwyczaj używają polacy na poslkich kanałach:)

Ellaine:
Atakują tego kto pierwszy wleci.
Jeśli nie, to atakują tego kto ich podjudzi strzelając do nich.

Doom:
Jest jeszcze jedna opcja, akle to tylko moja teoria, NPC atakuja tego kto im najładniej na sensorach swieci czyli tego kto ma największa sygnaturę, a niektóe żeczy tylko ja zwiększaja ( wysoko damage amo t2, shild tank, nie jestem tez pewien modółów logistycznych)

cozzack:
ani nie jedno, ani nie drugie, mimo że ja pierwszy wlatuje do misji to nastepne fale atakuja jego, on nie ma żadnego uzbrojenia, to jedna wielak bateryjka, i sygnature ma niższą odemnie, a ja mam taką samą jak mój kumpel u którgo w misji praktycznie wszsycy atakują tylko jego. Jakieś inne pomysły??

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej