Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - PvE czyli problemy z npcami

<< < (3/30) > >>

misao:
zwrocilam kiedys na to uwage, taty zaze ageruja najslabszego <_<

Doom:
Po prostu podaj nazwę misji, ja też myślałem na ten przykład że już zmieniono skrypty zachowań npc w misjach, a tu się okazuje że to ponoć mała niespodzianka już od dawna działająca... podobnie jak np to ze w bonusowym pokecie AE pojawiający się spawn pancerników strasznie lubi strzelać w drony a nie w gracza

edti
rika weź jeszcze podaj ratową definicję najsłabszego :P w moim wypadku jak latałem z kumplem ten "słabszy" wedle twojej teorii to był tempest sfitowany jako kosiarka do med i smal celów :P

glizda101:
Witam serdecznie, to mój pierwszy post na tym forum.
Aktualnie gram trzeci dzień na trialu, zamierzam popatrzeć, o co w grze chodzi, zapoznać się z nią i po wakacjach zacząć grać na poważnie. :)

Mam jednak noobowskie pytanie o agentów.
Jestem Minmatarem, zrobiłem sobie dwuetapową misję Endless Battle, następnie wylądowałem na stacji z trzema agentami "Advisory Division"; Military, Bussines i Industry. Dwóch pierwszych wydoiłem do końca (to były misje 10etapowe), trzeciemu podziękowałem, bo skill Industry na trialu nie działa. W systemie obok była jedna agentka Defence bodajże, dla której poniszczyłem trochę piratów, po czym zorientowałem się, iż misje się powtarzają. Jeszcze parę skoków dalej miałem trzech agentów o innych co prawda imieniach, ale z misjami takimi samymi, co trzej pierwsi.
Pytanie brzmi więc - gdzie znajdę inne/wyższolevelowe misje? Muszę szukać po systemach?

Przy okazji spytam jeszcze, gdzie warto urządzić sobie bazę? Aktualnie siłą rzeczy siedzę w pierwszym systemie, który napotkałem, mam bowiem tylko jeden statek poza tą bazą i żadnego transportowca (nie wspominając o skillach nań) do przewiezienia sprzęu/statków w jakimś sensownym czasie.

EDIT: Hmm... Kurczę, chyba powinienem był powyższy post zamieścić w temacie TQN Misje. Przepraszam najmocniej, jak mod zechce, to niech przeniesie.

myst1q:
http://www.eve-agents.com/

prosze. jesli chodzi o minmatarow to polecam republic fleet i latanie po molden heath / metropolis. kiedy bylo tak przyjemnie. potem zlecialy sie nooby z polisha ;[

Doom:
Misje sie powtarzaja ponieważ jest ich ograniczona liczba na dany level. Dodatkowo każdy agent ma zdefiniowaną pulę misji wśród których losuje się ta którą dostanie gracz.

Kiedy jesteś na stacji niezależne jakiej byle by to było empire (high i loe sec) lub NPC 00, ktoś jest właścicielem tej stacji. Kto nim jest dowiadujesz się z loga i nazwy na prawym panelu. masz tam również takie niebieskie "i' jak nie klikniesz wyświetli ci się pełne info o korporacji która Cię gości. Klikasz zakładkę agents i masz ich posegregowanych na dywizje po kliknięciu na dywizję, rozwija się lista agentów podzielona na avalable i not avalabel. Ciebie interesuje pierwsza grópa, przy agencie masz informacje w jaim systemie i w jakiej stacji siedzi.

Misje wyżej lewelowe dostaniesz od agentów wyższych leveli. Gadać z tobą zaczną kiedy ich sobie odblokujesz, nabijając odpowiedni standing do korporacji (każda wykonana pomyślnie misja, podnosi ci go trochę)

Bazę najlepiej urządzić sobie w miejscu w którym masz agenta od którego w danym momencie bierzesz najwięcej misji. Polecam stacje i systemy w których masz kilku różno poziomowych agentów (bo jest szansa że zostaniesz tam na dłużnej). Statek do przewiezienia sprzętu jeśli się nie mylę otrzymujesz właśnie od agenta który miał dla ciebie 10 misji industry...

Z minmatarskich korpów polecam też Republik Security Serwice.

PS
Nie ufaj do końca linkowi który podał mistiq. Sam z tego korzystam i kilkukrotnie przejechałem się na tym że agenta już nie ma w miejscu w którym  umiejscawia go ta baza danych. Ponadto część korpów zaprzestało dawania misji. Np Concord który wedle tej bazy miał misyjnych agentów kiedy z niej ostatnio korzystałem. Najlepiej jeśli po wypatrzeniu tam jakiegos agenta wrócisz do gry i znajdziesz go przez wyszuiwarke charakterów w grze zeby potwierdzić jego dane i lokalizację.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej