Eve Online > Dyskusje ogólne
Czyżby zmiany w "inteligencji" NPC
NeX:
--- Cytat: Doom w Styczeń 21, 2009, 18:16:13 ---NPC już teraz na misjach potrafią dać dronkom po dupie, mimo ze teoretycznie cały poket wściekły i celuje we mnie, z moich obserwacji wychodzi ze ten "bug" anomalia czy inne cholerstwo dotyczy niszczycieli i frytek
Te 70 dama to minimum dama rakiet gwarantowane przez QR po sygnaturowym tanku, Ed próbowałeś walnąć te bs normalnie torpedami bez siga?
--- Koniec cytatu ---
To raczej nie bug tylko celowe zamierzenie skryptu misji. Na misji "Assault" atakowana jest zawsze jedna dronka. Jak padnie, to kilka minut przerwy i następna. Jak uzupełnisz brakującą dronkę, to npece nie czekają kilku minut, tylko atakują następną dronę w zasięgu. Tak jest od początku jak robię lev 4, nie pamiętam aby kiedyś drony były całkowicie bezkarne. Może przed wielkim nerfem dron, ale wtedy nawet postacią Gallente nie używałem dronek, bo mnie strasznie wnerwialy. Ciągle zapominałem je pozbierać. :2funny:
Rabbitofdoom:
Loggika CCP nigdy nie przestanie mnie zadziwiac. :uglystupid2:
Misje za proste znerfujmy drone aggro. Oczywiscie najbardziej uderzy to w tych co misjonarza innymi statkami niz jedyna sluszna rasa do misjonarki.
Goomich:
Paladin?
B69:
Na chlopski rozum:
Dronki powinny byc wychwytywane i niszczone jak kazde inne obiekty w przestrzeni, ale powinny (przez swoj rozmiar i zwrotnosc) byc trudniejsze do trafienia/zniszczenia.
Powinni rowniez znalezdz sie tacy "sztuczni przeciwnicy", ktorzy wyspecjalizowani by byli w walce z dronami( np EMP) 8)
Pozdrawiam B69.
Ellaine:
Ależ dronki oboawiązują te same zasady i szybką dronkę jest trudno trafić. Również NPCe potrafią walić w dronki i nie zadawać im obrażeń albo zadawać bardzo małe względem normalnej siły ognia NPCa.
ALE:
-dronki w sumie mają mało HP i małe resisty.
-dronki large w sumie nie są takie bardzo małe ani szczególnie szybkie.
-dronki kiedy już orbitują wokół celu, zwalniają kilkukrotnie (wyłączają drone MWD i przechodzą na orbit speed) żeby same mogły trafiać.
-NPCe miewają wyciągnięte z nosa warości tracking, zasięgi, siły EW etc.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej