Śmietnisko > Off Topic
Dolar $
Merle78:
No coz, politycy dzis sa zalezni od popularnosci, a z taka opozycja jaka mamy (PiS i SLD) oraz z PSL na reformy nie ma co liczyc, nawet gdyby PO wykazywala checi. Poza tym wysokie poparcie PiS pokazuje, ze na dialog spoleczny i zrozumienie koniecznosci reform przez spora czesc spoleczenstwa nie ma raczej co liczyc.
JimmyBrownie:
Tusk robi wszystko żeby zostać prezydentem - unika jak ognia podwyżki podatków, tnie tam gdzie ciąć może i stara się robic wszystko pod publikę, coby mu punkty w sondażach nie spadły..ale imo. to się dla kraju bardzo źle skończy, bo o ile w regionie stoimy dosyć dobrze...to przedzej czy póżniej i u nas konkretnie pierdolnie w finansach, jak nie na rynku finansowym to w finansach publicznych :'(
KennethWolf:
--- Cytat: JimmyBrownie w Lipiec 25, 2009, 22:34:24 ---Tusk robi wszystko żeby zostać prezydentem - unika jak ognia podwyżki podatków, tnie tam gdzie ciąć może i stara się robic wszystko pod publikę, coby mu punkty w sondażach nie spadły..ale imo. to się dla kraju bardzo źle skończy, bo o ile w regionie stoimy dosyć dobrze...to przedzej czy póżniej i u nas konkretnie pierdolnie w finansach, jak nie na rynku finansowym to w finansach publicznych :'(
--- Koniec cytatu ---
cięcie wydatków i brak podwyżek podatków to dla mnie dobra robota, gorzej byśmy wyszli na "stymulowaniu wzrostu" ala Obama, dzieki temu nie musimy się bać o złotówkę że nam pierdolnie, problemem są wydatki stałe i tam nalezy zacząć wprowadzać zmiany bo mamy ich za dużo a tu niestety Tusk nic nie zrobi bo chce być preziem :( Ceniłbym PO bardziej gdyby podejmowali niepopularne decyzje.
Dormio:
E tam... ma marzenia chłopak, to co się dziwić. Do wyborów na prezia jeszcze troszkę czasu, po drodze jeszcze jeden budżet (i myślę, że co najmniej tak samo trudny jak tegoroczny). Po tych wyborach kolejne wybory (znów sejm), a zatem znów nic nie robią ze sztywnymi wydatkami, a potem to już kompletny placek z jagodami (tu mi się kończy szklana kula).
;D ;)
A bardziej szczerze IMHO jako partia to PO i tak dobrze się trzyma mimo wszystko (ambicji premiera i sytuacji makroekonomicznej regionu i kraju) jeśli chodzi o sondaże.
Szkoda, że część z tego co obecnie robią to czysty populizm (np. niepodwyższanie podatków), a nie realne reformy.
Ja tam jestem za skasowaniem wszystkich ulg (wszystkim), wprowadzeniem PRAWDZIWEJ polityki prorodzinnej (a nie jakiegoś becikowego), zrównaniem z podstawową stawką VAT podatku PIT i CIT (czyli podwyższeniem do 22%, ale i wprowadzeniem podatku liniowego)...
Hmmm to ja może zgłoszę się na kandydata na prezia, bo już mogię - zagłosujecie ? ;) ;D
MightyBaz:
Dormio, ty sie lepiej zajmuj Evą :diabeł:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej