Eve Online > Dyskusje ogólne
Wolny strzelec
Loc0:
Woot w eve polityka i wojna ksztaltowane sa przez graczy (tych co nie chca sie nia w rl babrac?) i tak niech lepiej pozotania - tu jest jak w rl wojna napedza przemysl wiec kazdy sobie jakies zajecie znajduje tak dluga jak tocza sie konflikty. Nawet jesli o tym nie wiesz to i tak bedziesz napedzal WIELKA MACHINE PVP ;p
ivil:
EVE jest gra o wojnie. CCP te wojne w nas wpaja i staje na rzesach aby jak najdluzej podtrzymywac istniejace konflikty a ponadto stara sie aby wybuchalo jak najwiecej nowych. Nie chcemy przeciez obrazac tworcow gry tworzac sielankowa kraine, w ktorej najwieksza tragedia jest gdy ktos ostrzelil komus fregate na pasku albo popsul chaina prawda?
A tak na marginesie to zabawne ze uwazasz iz masz wylacznosc na zle doswiadczenia zyciowe. Jaka to szkoda ze wszyscy inni na tym forum mieli szczesliwe dziecinstwo, niczego im nie brakowalo i ze wszystkim sobie radza bez problemu. Fajnie tez, ze swoje wtorne wywody nazywasz filozofia [;
Dormio:
--- Cytat: Black Spacewalker w Listopad 07, 2008, 19:49:58 ---Czy ktos z tego forum jest w jakims corpie ktory cos moze ?
Mysle tu o corpach ktorych inicjaly do czegos zobowiazuja i ktorych sie nie atakuje bez waznego powodu?
--- Koniec cytatu ---
Wielu jest w takich korpach, a pewnie nie pomylę się jak powiem, że każdy korp który funkcjonuje dłużej jak 6 miesiecy "coś" może.
Tu, w EVE problemem nie jest atakowanie bez ważnego powodu, bo po prostu jest marginalne (przez ponad 3 lata gry nie spotkałem się z sytuacją "incydentu" gdy ktoś kogoś zaatakował bez powodu). Tu atakuje się kogoś bo ma się powody. Nie będę powtarzać za kolegami trywialnych (i.e. ranking, loot), ale podsunę Ci jeden dla którego toczą się wielkie wojny i bitwy na kilkaset osób: zasoby.
--- Cytat: Adam Ferenc w Listopad 07, 2008, 22:38:20 ---A gdzie jest napisane, ze to gra wielosobowa czytaj w Korporacjach? Po co mi korporacja co mi nic nie oferuje poza BIG lagiem gdzie mam robic za miecho? Po co mi korporacja ze 100% podatkiem wojennym praktycznie przez 2/3 czasu gry, kiedy potrzebuje czasu by zarobic na GTC? Ni grasz z nami, robisz cos na boku to won... sory ale takie cos jest chore. Gram jako frelancer i niech tak zostanie. Pozatym to byly Jego shutle
--- Koniec cytatu ---
Jakbyś może kolego nie zauważył NIE ma w EVE sytuacji, w której nie jesteś w KORPORACJI ! CCP w swojej mądrości i dobroci zostawiło Ci możliwość wyboru pomiędzy korporacją NPC (np. tą w której zaczynasz), a korporacją zarządzaną przez graczy.
I przykro mi, że miałeś to nieszczęście, że trafiałeś do "złych" korporacji. Złych bo przecież one nic Ci nie dały - na pewno nie dały Ci dostępu do 0.0, na pewno nie dały możliwości PVP i pewnie wiedzy żadnej i wszelakiej o EVE również Ci nie dały. Po prostu przykro mi, bo przecież mogłeś trafić do korpa, w którym grupa ludzi rzuca swoje zajęcia by lecieć Ci na pomoc, bo mogłeś trafić do korpa w którym kilku/kilkunastu graczy poświęca swój czas by koledzy mogli w miarę spokojnie rattować na paskach, bo mogłeś w końcu trafić do korpa, w którym na dzień dobry masz dostęp do statków i modułów.
--- Cytat: Black Spacewalker w Listopad 08, 2008, 13:55:51 ---Mozemy natomiast sprobowac je okielznac -wykorzystac do celow stworzenia czegos
--- Koniec cytatu ---
No i bardzo dobrze - szkoda, że nie zauważyłeś, że coś JUŻ jednak jest stworzone w EVE. Samych polskich graczy jest na tyle dużo, że są w stanie przejąć region, że są w stanie postawić stację (i utrzymać), po prostu nie wiesz wszystkiego. Pogódź się z tym, a skoro już wlazłeś między wrony to i kracz jak one.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej