Eve Online > Wsparcie techniczne
OSTRZEŻENIE
Raan Kern:
Mi cała operacja odzysku zajęła ok. tygodnia (w tym 3 dni nie doglądałem sprawy).
Petycje pisałem z maina.
Oddali wszystkie wyssane iski i większość itemów.
Wilk:
Jakieś wspólne mianowniki dla tych spraw? Bo losowe spyware'y nie powodują od razu utratę kont. To musiał być syf rozpowszechniany przez konkretne osoby i załapany w konkretnych miejscach. Jakieś pomysły gdzie mogliście się tego nabawić? Bo to ciągle może tam być.
misao:
A-squared jest bardzo dobry, uzywam jako backup aviry ( podstawqowa wersja aviry jest free, an jak zlapie coz bardzo wrednego, to sciagam triala squared, nowy mail na interi, i szuruburu ^^)
Tyberiusz:
I ja rowniez odzyskalem swoje konto. Bez kilku statkow i z dziwnymi wpisami w combat log ale zawsze :) Dla tych co nie odzyskali polecam pisac na adres "support@eve-online.com" Co prawda ja dostalem odpowiedz na jakas petycje ale i tak nie moglem zajrzec bez zalogowania sie a zalogowac sie nie moglem bo konto zbanowane wiec odpisalem na ten adres i o dziwo mi odpowiedzieli wiec moze i wam sie poszczesci.
Moim skromnym zdaniem nie ma wspolnego mianowika i nie ma sie go co doszukiwac. CCP mialo wlam na serwery co tylko swiadczy o tym jak zalosne maja zabezpieczenia. Dziwie sie tylko ze komus sie chcialo tatac , kupowac statki ubezpieczac je i tracic przez tyle czasu na tylu kontach. Tak przynajmniej bylo u mnie.
Zostala mi jeszcze petycja w sprawie dwoch straconych BSow. Pytanie: czy komus zrekompensowali skillpoint'y? Bo to mnie najbardziej martwi. Przedluzyli mi konto o 10 dni ale stracilem okolo 20 dni. A to jest grubo ponad milion sp u mnie.
myst1q:
smiac mi sie chce ^^.
jakis cwaniaczek znalazl blad w evemonie, wyskanowal ludzi i poistalowal sniffery. wielkie gz dla tego pana.
btw: sprawdzcie paypala, bo mowie poginely wam jakies pojedyncze zlotowki ;p
jak chcecie sprawdzic czy jest cos w waszym kompie, to zrobcie log z hijackthis i niech ktos otworzy topic w 'offtopic' gdzie beda logi wrzucane ^_^.
anty-wiry, anty-rootkity i inne wam nie pomoga. da sie napisac soft ktory dziala poza systemem, a takiego nie jest latwo wykryc [napisac takze nie], i dziala w tle jako os.
jesli ktos ci konto buchnal to sciagnij commview i popatrz jakie i z czego pakiety wychodza i do kad, a potem sprawdz ip w iptrackerze.
cu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej