Eve Online > Dyskusje ogólne

Koniec nanofaq ?

<< < (6/52) > >>

Squigger:

--- Cytat: Sotharr w Lipiec 25, 2008, 19:48:16 ---stuff

--- Koniec cytatu ---

Zapominasz o fakcie że możesz osiągać zawrotne prędkości z AB nie będąc webowanym.

Hah, muszę przyznać że to podsumowuje cały kretynizm tego nerfa wszystkiego co fajne w tej gierce.

MKoll:
God bless CCP za nerf prędkości, mały, ale przynajmniej w dobrym kierunku. Nerf webów też powinien mieć miejsce, ale ten jest chyba nieproporcjonalnie daleko idący w porównaniu ze speedem.

Straszny:

--- Cytat: Albi w Lipiec 25, 2008, 19:19:45 ---Właściwie każde nano o jakim słyszałem/widziałem/latałem lata poza zasięgiem scrambla, bo to jest dla T2 9 kilometrów czyli poniżej weba czyli kaplica. Jedyny przypadek wyobrażalny dla mnie wlatywania w taki zasięg to wpadnięcie twardszym (według nas) nano na słabszego (według nas) a szybszego nano, by go zwebować i zabić szybciutko. No jeszcze przypadek 2, kiedy z wiemy/wierzymy że przeciwnik nie ma weba, a my mamy. A tak to wszyscy próbują latać w zasięgu disruptora a scramblerów nikt prawie nie używa.

--- Koniec cytatu ---

otóż nie Panie Marianie....

statki rakietowe - Drake, Raven, Cerberus itd daje sie na orbita koło kilometra, walisz EMP frakcją na optimalu +heat - ma zejsc szybciej on niż ty. Po pewnym czasie, czasem szybciej czasem wolniej, gość dostaje jama od dronek ECM (więc jak plan nie dudu to wtedy akurat mnówisz papa ;)  ) . Proste, skuteczne. Bardzo zajeb&* skuteczne. Polecam spróbować, regularnie teraz tak strącam BSy w 0.0. Wcześniej sam latałem na orbicie "za webem", lejąc falloffem nie optimalem , ale to porażka jest - bicie statków na za dużej orbicie, nie używających transversala do obliczeń zadawanego przez siebie damageu no nie ma sensu (oczywiście można znaleść przypadki odwrotne, wyjątki itd... ale chodzi mi o najczęstszą zasade).

(ps. Morgo i Coldim przekonali mnie do tego lania caldarskich rakietiorów z bliska - długo im bede za to wdzięczny  :))

tempx6:
Śledząc zmiany jakie wprowadza CCP, można doszukać się pewnej tendencji sprowadzania mechaniki gry do jakości, którą uzyskujemy po kompresji pliku. Skrajności są ryzykowne i niepewne. Można wymienić sporo takich zmian, po których gracze nie zajmujący się pvp czują się dzisiaj bezpieczniej. Po części dlatego, że to oni stanowią trzon gospodarczy w tej grze, a nie pirackie nano gangi. Poczucie bezpieczeństwa w takiej społeczności = $. Za mody typu full loot zapłaci 5% fanów mmorpg.  

sneer:

--- Cytat: Scaryman w Lipiec 25, 2008, 21:49:14 ---

(ps. Morgo i Coldim przekonali mnie do tego lania caldarskich rakietiorów z bliska - długo im bede za to wdzięczny  :))

--- Koniec cytatu ---

ostatnio jak chciałem tak podejść do drake'a to nieoczekiwanie dostałem full tackle  i na strukturze uciekałem -
różne wynalazki można na paskach znaleźć
i czasami po łapach dostać
raven z 2 neutami na pasku też widziałem ...

p.s. jak się lata w venal ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej