Eve Online > Dyskusje ogólne

Koniec nanofaq ?

<< < (5/52) > >>

Squigger:

--- Cytat: Eskel Trust w Lipiec 25, 2008, 13:44:57 ---Recony matari stana sie jeszcze bardziej popularne : P

--- Koniec cytatu ---

Podaj mi choć jeden powód dla którego rapier miałby znaleźć się w gangu, błagam. Bo w tej chwili - jeśli te zmiany z insta-wyłączającym MWD scramblem (TAK TAK ŻADNEGO 'OSTATNIEGO CYKLU I DEAKTYWACJI') to arazu i falcon są jedynymi słusznymi reconami (nie licząc curse, który nie ma cloak i podpada imo pod zdeczko inną kategorię shipa :P).

ATM Deimos dostał nerfa mimo że i tak nikt tym nie chce latać (latająca trumna? fuj), fleet BSy będą musiały latać z AB i MWD (chyba że chcecie stać w miejscu w środku wrogiej floty, nara), a połowa CCP to kretyni którzy używają EFT żeby decydować jak zbalansować grę.

K.R.E.T.Y.N.I.

A, mówiłem już że z nerfem nanoshipów znerfowali WSZYSTKO poza nanoshipami?

Kalressin:
Weby 60%???? LOL
Teraz to chyba bedzie trzeba kogos na lokalu ladnie poprosic zeby do gata nie dobil i nie wyskoczyl bo jak inaczej go zatrzymac to nie wiem.

Ellaine:

--- Cytat: Scaryman w Lipiec 25, 2008, 18:16:06 ---znaczy mam walczyć ZA zasięgiem scrambla? Coś ci sie chyba Albi pomyliło....
--- Koniec cytatu ---
Właściwie każde nano o jakim słyszałem/widziałem/latałem lata poza zasięgiem scrambla, bo to jest dla T2 9 kilometrów czyli poniżej weba czyli kaplica. Jedyny przypadek wyobrażalny dla mnie wlatywania w taki zasięg to wpadnięcie twardszym (według nas) nano na słabszego (według nas) a szybszego nano, by go zwebować i zabić szybciutko. No jeszcze przypadek 2, kiedy z wiemy/wierzymy że przeciwnik nie ma weba, a my mamy. A tak to wszyscy próbują latać w zasięgu disruptora a scramblerów nikt prawie nie używa.

Gacul:
Nefr webow mi sie podoba, wreszcie walki bsow nie beda takie same jak pew pew dreadow w siege  :coolsmiley:
Z drugiej strony powinni hugginom i rapierom wywalic bonusa do missili i wbic w jego miejsce bonusa do efektywnosci weba. Powiedzy tak ze na lvl 5 recorn ship web na hugginie/rapierze ma -100%.

Pomysl ze scramblem tez jest calkiem ok. Przynajmniej bedzie uzyteczny, wkoncu cep bedize mial mozliwosc zlapania vagi. No bo przeciez heavy neut nie wchodzi  :crazy2: Do tego powinni zwiekszyc boosta na ab t2 powiedzy tak do 250% bo 165% wciaz nie jest interesujace.

No i moze dodatkowy med slot dla vagi  ;)

Sotharr:

--- Cytat: Albi w Lipiec 25, 2008, 19:19:45 ---Właściwie każde nano o jakim słyszałem/widziałem/latałem lata poza zasięgiem scrambla, bo to jest dla T2 9 kilometrów czyli poniżej weba czyli kaplica. Jedyny przypadek wyobrażalny dla mnie wlatywania w taki zasięg to wpadnięcie twardszym (według nas) nano na słabszego (według nas) a szybszego nano, by go zwebować i zabić szybciutko. No jeszcze przypadek 2, kiedy z wiemy/wierzymy że przeciwnik nie ma weba, a my mamy. A tak to wszyscy próbują latać w zasięgu disruptora a scramblerów nikt prawie nie używa.

--- Koniec cytatu ---

Arazu scrambluje na 18 km, a z frakcyjnym scramblerem nawet dalej. W tym zasięgu będzie lepiej webować niż rapier/huginn, które były dotąd do tego stworzone.
Scramblerów nikt nie używa odkąd CCP znerfiło WCSy, przez co w PvP wystarczy 1 punkt zamiast 2.
Teraz chcą dodać bezsensowną właściwość do bezuzytecznego modułu, który jest taki na ich własne życzenie.
Co ciekawe, teraz to samo robią z webem, bo scrambler ma zasięg 9 km, 2 punkty i 80% praktycznego weba, a webber tylko 50-60% i 1 km więcej zasięgu. Nie ma sensu stosować na interceptorze czy czymkolwiek weba, skoro scrambler doskonale pełni jego rolę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej