Eve Online > Dyskusje ogólne

Koniec nanofaq ?

<< < (39/52) > >>

termos:
Jedyne co mają w poważaniu neutrina to światło i jego prędkość. Jak wiesz światło porusza się ze zmienną prędkością w próżni osiągając 299792,458km/s i ta wartość podawana jest i nazywana prędkością światła ale zapomina się że to prędkość światła w próżni. To jest maksymalna prędkość jaką może osiągnąć obiekt materialny i to jest prędkość z jaką porusza się światło w próżni. Dlatego i neutrino nie ma w poważaniu tej wartości a jedynie same światło

Badań nie trzeba przeprowadzać aby coś o czymś wiedzieć wystarcza obserwacje i na tym opiera się astronomia bo niby w jaki sposób możemy doświadczalnie badać przebieg śmierci gwiazd? Możemy jedynie obserwować w całym zakresie długości fal elektromagnetycznych a wkrótce może nawet fal grawitacyjnych. To w zupełnosci wystarczyło aby stworzyć modele ewolucji gwiazd.

Dormio niczego nie wypierdzielają. Tematy których tutaj dotykamy balansują gdzieś na granicy naukowych dywagacji, co jakiś czas powstają modele ( raczej modele nie teorie ) opisujące zachowanie się wszechświata. Z tych modeli wynikają pewne konsekwencje których się poszukuje w prawach i zjawiskach przyrody i albo stają się one potwierdzeniem tych modeli albo im przeczą. Jeśli znajdujemy potwierdzenie dla modelu nabiera on cech teorii w powszechnym tego słowa rozumieniu ( tak jak teoria ewolucji która jest faktem a mimo to nadal jest teorią ). Ale wszystko musi się zgadzać z obserwacjami dlatego nie dzielą ciemnej materii na ... tylko odkrywają jej istnienie w kilku odmianach/formach. To tak jak ze Skłodowską nie zaczeła dzielić materii na taką i inną tylko odkrywała kolejne pierwiastki.

Co chcesz wolf wypierdzielać do góry kołami? Czy teoria względności wypierdzieliła fizykę newtonowską? Czy teoria strun wypierdzieliła elektromagnetyzm? Nauka opisuje współczesny świat z taką dokładnością że nie ma co za bardzo wypierdzielać jedynie nasz pogląd ubogacić i opisać w nowych warunkach ( tak jak fizyka neewtonowska opisuje świat lokalnie a teoria względności większą skalę )
Naprawdę nie mam nic do twojej matury  O0

A w którym roku podbiliśmy ( my jako europejczycy ) Amerykę?

Hastrabull:
a mi sie zaczynaja te zmiany podobac.

po pierwsze ab znow znajdzie zastosowanie.
po drugie podoba mi sie, ze web straci na sile. koniec insta death dla szybkich statkow
podobaja mi sie zmiany w rigach i implantach.

nie wiem, czy podobaja mi sie zmiany zwiazane ze scramblerem, ale tak naprawde to sie okaze. na pewno arazu znow zacznie byc przydatne.

nie wiem, jak bedzie wygladac sprawa z blaster boatami, ale prawde mowiac teraz, majac mwd i ab na pokladzie, przy zmniejszonej sile weba jest wieksza szansa na podejscie i ubicie wroga... sam nie wiem. na pewno trzeba przetestowac.

ogolnie po poczatkowej histerii i paranoi zaczynam dostrzegac dobre strony tych zmian.

Dormio:

--- Cytat: Zakrecony Termos w Sierpień 01, 2008, 14:36:34 ---Dormio niczego nie wypierdzielają. Tematy których tutaj dotykamy balansują gdzieś na granicy naukowych dywagacji, co jakiś czas powstają modele ( raczej modele nie teorie ) opisujące zachowanie się wszechświata. Z tych modeli wynikają pewne konsekwencje których się poszukuje w prawach i zjawiskach przyrody i albo stają się one potwierdzeniem tych modeli albo im przeczą. Jeśli znajdujemy potwierdzenie dla modelu nabiera on cech teorii w powszechnym tego słowa rozumieniu ( tak jak teoria ewolucji która jest faktem a mimo to nadal jest teorią ). Ale wszystko musi się zgadzać z obserwacjami dlatego nie dzielą ciemnej materii na ... tylko odkrywają jej istnienie w kilku odmianach/formach. To tak jak ze Skłodowską nie zaczeła dzielić materii na taką i inną tylko odkrywała kolejne pierwiastki.

--- Koniec cytatu ---
No... bo generalnie to się z Tobą zgadzam, a kto by się tam przejmował szczegółami.  ;)

--- Cytat: Zakrecony Termos ---A w którym roku podbiliśmy ( my jako europejczycy ) Amerykę?

--- Koniec cytatu ---
A którą falę osadników masz na myśli ? Chodzi Ci o świadome, czy nieświadome podbicie ?  :D

BTW po raz drugi medluję OT i proszę moderatorów/adminów o zaprowadzenie porządku. Nie to, że temat chcę uśmiercić...

termos:

--- Cytat: Dormio w Sierpień 01, 2008, 14:57:18 ---A którą falę osadników masz na myśli ? Chodzi Ci o świadome, czy nieświadome podbicie ?  :D

--- Koniec cytatu ---

Pewnie tak samo będzie z kosmosem :D Niektórzy powiedzą że podbić to mieć zdolność utrzymać a zawsze ktoś nam może wpaść nanovagasem z przed nerfu i pozamiata  :2funny:

Dormio:

--- Cytat: Zakrecony Termos w Sierpień 01, 2008, 15:38:55 ---Pewnie tak samo będzie z kosmosem :D Niektórzy powiedzą że podbić to mieć zdolność utrzymać a zawsze ktoś nam może wpaść nanovagasem z przed nerfu i pozamiata  :2funny:

--- Koniec cytatu ---
Zwłaszcza, że nie opanowaliśmy de facto lotów na najbliższe sąsiadki Ziemii (załogowych lotów)... to pewnie i nawet Ibis of Doom by wystarczył żeby pozamiatać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej